Spring naar inhoud

Nieuwe foto-expositie in ziekenhuis Nij Smellinghe

"Mijn uitgangspunt is om geen toeristische highlights te fotograferen. ik vind de mensen veel interessanter"

"Mijn uitgangspunt is om geen toeristische highlights te fotograferen. ik vind de mensen veel interessanter"

De komende maanden is in ziekenhuis Nij Smellinghe een foto-expositie van Else Toering te bezichtigen.

Else Toering heeft de opleiding tot verpleegkundige gevolgd en werkte daarna op verschillende afdelingen bij verschillende zorgorganisaties zoals ziekenhuizen en ambulancediensten. Ze vind het leuk om met mensen te werken: "Het blijven in mijn optiek boeiende wezens". Tijdens haar werk bij de ambulance kwam Else regelmatig in Nij Smellinghe.

Sinds 2008 is heeft Else het reizen ontdekt en veel landen in Azië bezocht. Zo reisde ze onder andere af naar Thailand, China, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Taiwan, Nepal, Maleisië, Indonesië, Zuid Korea en Japan. Daarnaast heeft ze een tijd op Bonaire gewoond en gewerkt. 

"Ondertussen was ik bij tijd en wijle actief met fotografie. Toen het thema 'buitenland' voor deze expositieperiode werd vastgesteld heeft men aan mij gedacht. Een hele eer! Het was een flinke uitdaging om een beperkt aantal foto's te selecteren. Mijn uitgangspunt is om geen toeristische highlights te fotograferen. ik vind de mensen veel interessanter. Dat we contact met elkaar kunnen maken, ook al verstaan we elkaar niet en verschillen we enorm van elkaar. Het is ontzettend interessant om een inkijk te krijgen in het leven elders."

De expositie is dagelijks te bezoeken (in de gang op route 31).

Een van de beelden van Else Toering uit de foto-expositie.
Een van de beelden van Else Toering uit de foto-expositie.