Spring naar inhoud

Nieuwe expositie in Nij Smellinghe – Noël Hariri

Vanaf 7 mei is er een nieuwe expositie te bewonderen in Nij Smellinghe. Deze keer wordt de expositie uit de ArtNoël collectie van van Noël Hariri getoond.

Noël Hariri woont met haar gezin in Groningen en studeerde af aan Kunstacademie Minerva (2004) en aan de Pedagogische Academie (2008). Ze is samen met haar tweelingzus geboren in Nij Smellinghe.

De schilderijen zijn vrolijk, passen in elk interieur en zitten vol gekke details en materiaal. Als kind en tot op heden is ze al bezig met alles wat met kunst en creativiteit te maken heeft: het verzamelen van de meest uiteenlopende spullen, tekenen, schilderen, interieurinrichting, het ontwerpen van tassen en kleding, etc. Door de jaren heen heeft ze zich ontwikkeld tot die authentieke kunstenares die ze nu is. 

Voor elk mixed media schilderij worden materialen gecombineerd zoals wasco, potlood, Oost-Indische inkt, ecoline, stempels, krijt, acrylverf, antieke kranten, knopen, oude boeken, spuitlak, touw, aquarelverf, papier, koffie, stof, etc. De origineel geschilderde kunstwerken bestaan dan ook uit verschillende lagen zodat er uiteindelijk een interessant, origineel en spannend resultaat ontstaat. De schilderen die geëxposeerd worden zijn gelaagde giclee kunstwerken.

Noël Hariri exposeert vanaf 7 mei tot september bij ons in het ziekenhuis (in de gang op route 132).

Een van de kunstwerken uit de expositie: Een Gronings Weerzien
Een van de kunstwerken uit de expositie: Een Gronings Weerzien