Spring naar inhoud

Nieuwe expositie in Nij Smellinghe – Durkje Haringa

Vanaf 8 september is er een nieuwe expositie te bewonderen in Nij Smellinghe. Deze keer worden de schilderijen van Durkje Haringa getoond.

Durkje Haringa komt uit Oudega [Sm.] en is geboren in IJlst, waar haar vader bekend was door zijn Friese Koperwerk. Tekenen en schilderen was voor haar dan ook niet vreemd. Na haar opleiding aan de Rijkskweekschool in Leeuwarden raakte dit op de achtergrond.

In 1979 pakte ze de draad weer op, na een zwaar auto-ongeluk. Ze volgde verschillende cursussen in Drachten en omstreken en gedurende haar vakanties in Frankrijk.

Durkje Haringa heeft verschillende technieken beoefend, maar aquarelleren geniet haar voorkeur. Ze laat zich het liefst inspireren door de natuur. De sfeer die haar treft probeert ze in haar werk vast te leggen. Ze werkt het liefst op locatie en wel zo dat ze in alle rust kan schilderen.

Vanaf mei 2003 werd Durkje deelneemster aan de Kunstroute van Smallingerland. Bij wedstrijden viel ze zowel landelijk als provinciaal in de prijzen.
Ze heeft schilderijen van de Wadden, de kust en andere natuurgebieden gemaakt, maar ook werken van bloemen en andere stillevens.

Durkje Haringa exposeert vanaf 8 september tot eind november bij ons in het ziekenhuis (in de gang op route 132).