Spring naar inhoud

Medewerkers Nij Smellinghe doneren eindejaarsgeschenk aan Voedselbank Smallingerland

Afgelopen week nam de Voedselbank Smallingerland €1905,- in ontvangst van ziekenhuis Nij Smellinghe. De medewerkers konden bij het eindejaarsgeschenk van afgelopen jaar kiezen om (een deel van) hun geschenk te doneren aan een lokaal goed doel. Het gedoneerde bedrag kan de Voedselbank goed gebruiken om de inwoners van Smallingerland te ondersteunen in hun levensbehoeften. 

Donatie is zeer welkom

Bestuurder Voedselveiligheid Frans Baijer van de Voedselbank Smallingerland is blij verrast: “We zijn heel erg blij met deze donatie, wat een prachtig bedrag! Onze grote dank en waardering aan de medewerkers van Nij Smellinghe.”

De donaties voor de Voedselbank zijn zeer welkom. De Voedselbank houdt zich bezig met het inzamelen van kosteloos ter beschikking gestelde levensmiddelen, om deze vervolgens kosteloos uit te delen aan personen die onvoldoende middelen hebben om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. De Voedselbank helpt hen door het uitdelen van voedselpakketten. Dit wordt allemaal gerealiseerd door zo’n 75 vrijwilligers die zich voor de Voedselbank inzetten.

Duurzame oplossing

Naast het helpen van mensen met onvoldoende geld voor levensmiddelen, hebben de voedselpakketten ook een duurzaam oogmerk. “De pakketten worden gevuld met levensmiddelen die niet meer geschikt zijn voor verkoop in de winkel, maar nog prima geschikt zijn voor consumptie’’, vertelt vrijwilliger Cees Boutsma, fondsenwerver.

Met het gedoneerde bedrag worden de voedselpakketten aangevuld met duurdere producten die vaak ontbreken. Cees vertelt: “Met deze donaties kunnen we inkopen doen bij de groothandel. We kopen dan diepvriesproducten, maar ook producten als vlees, eieren en fruit. We vinden het belangrijk om ook deze duurdere producten aan onze cliënten aan te bieden. Momenteel ondersteunen wij ongeveer 120 gezinssituaties in Smallingerland.”

Bijdrage aan de samenleving

Hiske Seffinga, tactisch inkoper bij Nij Smellinghe, is nauw betrokken bij de organisatie van het eindejaarsgeschenk en de donaties. “We vinden het belangrijk om als blijk van waardering elk jaar een passend eindejaarsgeschenk aan onze medewerkers aan te bieden. Hierbij zorgen we ook voor een aantal donatiemogelijkheden. Het is mooi om te zien dat een groot deel van onze medewerkers  een steentje bijdraagt aan de maatschappij door een donatie te doen.”

Naast de donatie voor de Voedselbank is er door de medewerkers van Nij Smellinghe ook gedoneerd aan de Cliniclowns en Stichting Vrienden van Nij Smellinghe.

V.l.n.r.: Cees Boutsma, Hiske Seffinga en Frans Baijer bij de voedselpakketten.
V.l.n.r.: Cees Boutsma, Hiske Seffinga en Frans Baijer bij de voedselpakketten.
Voorbeeld van een deel van het voedselpakket met vers fruit.
Voorbeeld van een deel van het voedselpakket met vers fruit.