Spring naar inhoud

Manager Logistiek & Inkoop Lianne: “Dit saamhorigheidsgevoel moeten we vast blijven houden”

#Vrijdagverhalen

Als manager Logistiek & Inkoop schoof Lianne vanaf het allereerste begin aan bij de crisisorganisatie binnen Nij Smellinghe. "Zeker in het begin was het enorm hectisch. Sinds het uitbreken van corona hebben alle onderdelen van logistiek en inkoop hiermee te maken.”

“Met name tijdens de eerste golf was het een uitdaging om tijdig, voldoende en kwalitatief goede persoonlijke beschermingsmiddelen te vinden. Samen met het bevoorraden van de afdelingen en zorgen dat alles tijdig op de juiste plaats wordt afgeleverd, zijn dit twee heel belangrijke taken geweest."

Geen dag hetzelfde

Ondanks de nodige ervaring die ze afgelopen maanden opdeed, is het nog altijd opletten geblazen, merkt Lianne. "Geen dag is hetzelfde. Bij toenemende besmettingscijfers en meer opnames neemt de vraag om beschermingsmiddelen gelijk toe. Daarnaast merken we dat het bijvoorbeeld rustiger is als het gaat om aantallen te steriliseren instrumenten op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)."

Saamhorigheidsgevoel

Ondanks dat Lianne nog niet heel lang bij Nij Smellinghe werkt, heeft ze veel bewondering gekregen voor alle collega’s en het rappe tempo waarop Nij Smellinghe anticipeerde op het uitbreken van corona. “Wat ik het meest bijzonder vind, is de betrokkenheid van alle medewerkers. Helemaal in de eerste golf volgden veranderingen elkaar in een rap tempo op. Niemand had ervaring met deze situatie, maar iedereen zette zich in om alles te regelen. Daarbij maakte het niet uit of iets nou wel of niet bij je functie hoorde. Dit saamhorigheidsgevoel moeten we vast zien blijven te houden."

#Vrijdagverhalen

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1.600 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie Vrijdagverhalen vertellen bevlogen collega’s die voor én achter de schermen in ons ziekenhuis werken hun verhaal.