Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Lawei-medewerker Marco: “’s Nachts droomde ik nog over de triage-vragen”

#Vrijdagverhalen

Marco werkt al jaren in de spoelkeuken van schouwburg De Lawei. Met de corona-lockdown kwamen ook Marco’s werkzaamheden plotseling stil te liggen. Op detacheringsbasis ging hij aan de slag bij Nij Smellinghe, waar hij een verrassend kijkje in de keuken van ons ziekenhuis kreeg. “Je maakt hier een heel andere kant van het leven mee.”

Als spoelkeukenmedewerker was het rondbrengen van eten en drinken in Nij Smellinghe aan Marco wel besteed. "Ik ben begonnen op afdelingen Neurologie en Orthopedie (A3), waar ik iedereen voorzag van eten en drinken. Ook heb ik een aantal keer voor de corona-afdeling gewerkt, waar ik gastheer was voor alle bezoekers. Ik bracht hen naar de sluis voor de afdeling en ondersteunde bij het omkleden, zodat ze veilig naar de afdeling konden gaan."

Volop contact

Waar Marco tijdens z'n werk achter de schermen bij De Lawei vrijwel geen bezoekers spreekt, had hij in Nij Smellinghe de hele dag volop contact met mensen. "Het meest aantal uren heb ik bij de Polikliniekingang gewerkt, waar ik het vervoer van de bezoekers naar de afdelingen verzorgde. Ook heb ik nog een tijdje geholpen bij de triage, waar ik patiënten en bezoekers een aantal standaard controlevragen stelde."

Fijne groep

Het contact met mensen is hem uitstekend bevallen. “Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Het vroege opstaan en het wakker liggen en dromen over de vragenlijst bij de triage is iets wat ik niet zal missen, maar ik zal het werk en de collega's bij Nij Smellinghe wel gaan missen. Het samenwerken met de collega's is mij erg goed bevallen. Het is een fijne groep.”

Andere kant

Marco ontdekte bovendien op hoeveel verschillende manieren mensen kunnen kijken naar hun ziekte, pijn of dingen die tegenzitten. “Je maakt hier een heel andere kant van het leven mee. De vele verhalen en de waardering van de mensen zal ik niet snel vergeten. Ik had dit voor geen goud willen missen, maar ik ben ook erg blij dat de coronabesmettingen weer dalen, zodat ik mijn eigen baan weer kan oppakken.”

#Vrijdagverhalen

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks 1.630 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie Vrijdagverhalen vertellen bevlogen collega’s die voor én achter de schermen in ons ziekenhuis werken hun verhaal.

Afscheid Lawei-medewerkers

Door een flinke afname van het aantal coronapatiënten en in verband met de landelijke versoepelingen, is per 1 juli 2021 de detachering van horecamedewerkers van De Lawei in Nij Smellinghe gestopt. De samenwerking van de twee Drachtster organisaties bleek in de afgelopen maanden een goede match. Dit komt doordat ze beide gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. De Lawei-medewerkers pakken nu hun werk in de schouwburg weer op: www.nijsmellinghe.nl/afscheidlawei.

Marco
Marco