Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Krachtig leer- en ontwikkelklimaat in Nij Smellinghe met Nij Smellinghe Academie

Op 1 november 2021 opent in Nij Smellinghe de Nij Smellinghe Academie. Een plek – digitaal en fysiek - waar alle opleidingsactiviteiten samenkomen en waar medewerkers terechtkunnen met alle leer- en ontwikkelvragen. In de Nij Smellinghe Academie wordt alles wat er is en gebeurd rondom leren, ontwikkelen en opleiden gebundeld. Passend bij de strategie van het ziekenhuis werken we zo samen aan duurzame zorg.

Laagdrempelig en toegankelijk loket

Medewerkers en leidinggevenden van Nij Smellinghe kunnen met uiteenlopende vragen terecht bij de Nij Smellinghe Academie. Denk bijvoorbeeld aan loopbaanvragen, persoonlijke coachvragen of procesbegeleiding bij een (vervolg)opleiding. Opleidingsadviseur Judith Falkena: “Ons doel is om leren en ontwikkelen zo plezierig en gemakkelijk mogelijk te maken: op maat, praktijkgericht, met handige systemen, ondersteunende hulpmiddelen en passende interventies. De medewerker blijft aan het roer van zijn of haar ontwikkeling, de Nij Smellinghe Academie staat klaar om te ondersteunen.”

In de Nij Smellinghe Academie zijn alle opleidingsactiviteiten gebundeld, waardoor er meer overzicht ontstaat. Voor medewerkers en leidinggevenden wordt het laagdrempeliger en toegankelijker om aan te kloppen met een leer- en ontwikkelvraag. “En dat is precies wat we willen, want in Nij Smellinghe staat leren en ontwikkelen hoog op de agenda.”

Kracht van verbinding

De Nij Smellinghe Academie heeft voor de gehele organisatie meerwaarde. Manager M&O Annouk Koppelman: “We kunnen organisatiebrede leer- en ontwikkelvragen bijvoorbeeld eerder herkennen. Door vraagstukken, leren en ontwikkelen op diverse afdelingen en aanwezige kennis en ervaringen te verbinden, creëren we een positief en krachtig leer- en ontwikkelklimaat. Dat is een aantrekkelijk gegeven voor huidige en potentiële collega’s en draagt bij aan toekomstbestendige zorg.”