Spring naar inhoud

Kinderarts Charlotte Peer: “Bijna 85% van de pinda en ei allergieën is te voorkomen”

#NijSmellinghevertelt

Charlotte Peer werkt als kinderarts in Nij Smellinghe. Binnen haar werk is haar aandachtsgebied allergie en huidproblemen. Daarom vertelt ze in deze video meer over de werkzaamheden en hoogtepunten binnen haar werk op de Pinda- en Eipoli, onderdeel van de polikliniek Kindergeneeskunde.

 “Wat we dus doen op de Pinda- en Eipoli is hier de pinda en ei introduceren op jonge leeftijd om allergieën te voorkomen. Het is heel erg mooi om te zien wat er dan gebeurt. We hebben hier laatst ook een kindje gehad die al twee keer ei had gekregen van ouders met een hele heftige reactie. Zij is hier gekomen voor de Pinda- en Eipoli en toen was er op de huidprik helemaal geen reactie. Toen hebben we pinda en ei geïntroduceerd op de afdeling en dat ging eigenlijk zonder problemen. Dan denk je misschien: hoe kan dat? Dat is waarschijnlijk toch toeval, dat het kind een griepje had en dat dit samen ging met het introduceren van ei en thuis een heftige reactie heeft opgeleverd. Maar dan zie je dus dat ouders die het heel spannend vinden en ervan overtuigd zijn dat hun kind een ei allergie heeft, toch ei kunnen introduceren zonder problemen en zonder enige angst ei kunnen geven aan hun kindje.”

#NijSmellinghevertelt

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks 1.600 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie ‘Nij Smellinghe vertelt’ delen collega’s van verschillende afdelingen en functies meer over hun dagelijkse werk en hoogtepunten.