“Nij Smellinghe heeft sinds lange tijd een eigen keuken waar drie maal per dag een maaltijd wordt bereid. Sinds kort doet het ziekenhuis dat met een nieuw voedingsconcept. Patiënten kunnen daarbij zelf kiezen welke maaltijd ze willen en hoe laat zij eten.”
Dit schreef het Friesch Dagblad vandaag in de krant. Onze collega’s Harry Gerritsma en Rinze Menger, teammanagers Food & Hospitality, vertelden uitgebreid over ons nieuwe en unieke voedingsconcept. “Met een nieuw digitaal systeem kunnen zowel de keuken als de voedingsassistent op de verpleegafdeling direct zien dat een patiënt nog geen maaltijd heeft besteld. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd. Gaat iemand net voor het eten naar de operatiekamer of de verloskamer, dan krijgt de keuken daar snel bericht van. Dat voorkomt verspilling, aldus Gerritsma. Dan staat een warme maaltijd niet meer naast een bed koud te worden.”
Je leest het hele artikel in de krant van vandaag of op de website van het Friesch Dagblad via deze link (let op: het is een premium artikel voor abonnees)

Laatste nieuws
-
04 jun 2025
"Toekomstbehendig zijn vraagt om ideeën van ons allemaal" - Nijs voorjaar 2025
-
03 jun 2025
Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen
-
31 mei 2025
Verzorgingsproducten voor patiënten op verpleegafdeling dankzij donatie Stichting Vrienden van Nij Smellinghe
-
28 mei 2025
Foto-, video- en geluidsopnamen - Nijs voorjaar 2025
-
28 mei 2025
“Het is waardevol als we elkaar versterken.”
-
27 mei 2025
“Die stoel is prima; het zit ‘m in wat er op zit…”
-
26 mei 2025
Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen
-
26 mei 2025
Winnaar Rookvrije Generatie Award Fryslân
-
26 mei 2025
Melding afwijkende gegevens in BeterDichtbij
-
22 mei 2025
Betere uitwisseling van patiëntinformatie via Zorgviewer