“Nij Smellinghe heeft sinds lange tijd een eigen keuken waar drie maal per dag een maaltijd wordt bereid. Sinds kort doet het ziekenhuis dat met een nieuw voedingsconcept. Patiënten kunnen daarbij zelf kiezen welke maaltijd ze willen en hoe laat zij eten.”
Dit schreef het Friesch Dagblad vandaag in de krant. Onze collega’s Harry Gerritsma en Rinze Menger, teammanagers Food & Hospitality, vertelden uitgebreid over ons nieuwe en unieke voedingsconcept. “Met een nieuw digitaal systeem kunnen zowel de keuken als de voedingsassistent op de verpleegafdeling direct zien dat een patiënt nog geen maaltijd heeft besteld. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd. Gaat iemand net voor het eten naar de operatiekamer of de verloskamer, dan krijgt de keuken daar snel bericht van. Dat voorkomt verspilling, aldus Gerritsma. Dan staat een warme maaltijd niet meer naast een bed koud te worden.”
Je leest het hele artikel in de krant van vandaag of op de website van het Friesch Dagblad via deze link (let op: het is een premium artikel voor abonnees)

Laatste nieuws
-
30 apr 2025
Goede zorg en betere kwaliteit van leven met IMPACT! - Nijs voorjaar 2025
-
29 apr 2025
Longuitdaging 2025 – Plezier in bewegen bij COPD
-
23 apr 2025
Wanneer plassen en poepen lastig is - Nijs voorjaar 2025
-
22 apr 2025
Nominatie Rookvrije Generatie Award Fryslân
-
22 apr 2025
Nieuwe expositie in Nij Smellinghe - Tatyana Murova
-
19 apr 2025
Passend speelgoed voor alle leeftijden dankzij donatie Stichting Vrienden van Nij Smellinghe
-
17 apr 2025
Sterk teamwerk, op het water en in de zorg
-
17 apr 2025
Gewijzigde openingstijden tijdens pasen
-
15 apr 2025
Alles binnen handbereik dankzij innovatieve 3D geprinte oplossingen
-
14 apr 2025
De voorjaarseditie van Nijs!