“Nij Smellinghe heeft sinds lange tijd een eigen keuken waar drie maal per dag een maaltijd wordt bereid. Sinds kort doet het ziekenhuis dat met een nieuw voedingsconcept. Patiënten kunnen daarbij zelf kiezen welke maaltijd ze willen en hoe laat zij eten.”
Dit schreef het Friesch Dagblad vandaag in de krant. Onze collega’s Harry Gerritsma en Rinze Menger, teammanagers Food & Hospitality, vertelden uitgebreid over ons nieuwe en unieke voedingsconcept. “Met een nieuw digitaal systeem kunnen zowel de keuken als de voedingsassistent op de verpleegafdeling direct zien dat een patiënt nog geen maaltijd heeft besteld. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd. Gaat iemand net voor het eten naar de operatiekamer of de verloskamer, dan krijgt de keuken daar snel bericht van. Dat voorkomt verspilling, aldus Gerritsma. Dan staat een warme maaltijd niet meer naast een bed koud te worden.”
Je leest het hele artikel in de krant van vandaag of op de website van het Friesch Dagblad via deze link (let op: het is een premium artikel voor abonnees)
Laatste nieuws
-
11 dec 2025
Nieuwe tijdelijke operatieafdeling Oogheelkunde vanaf maandag 15 december
-
11 dec 2025
Aangepaste openingstijden
-
08 dec 2025
Onze wervingsfilm laat zien wie wij zijn
-
06 dec 2025
‘Ondanks het verdriet voel ik me hier thuis’
-
06 dec 2025
Nij Smellinghe bestaat 80 jaar
-
27 nov 2025
“We zien een toenemend aantal kinderen tussen 2 en 4 jaar met poepangst”
-
25 nov 2025
Twee nachten alternatieve route naar ingang Nij Smellinghe
-
19 nov 2025
“COPD-patiënten vinden kracht in beweging: ‘De wandelgroep is een geschenk uit de hemel’.”
-
18 nov 2025
Samenwerking nucleaire geneeskunde
-
17 nov 2025
Mislukte emancipatie - Column gynaecoloog/seksuoloog Esther Nijhuis