Spring naar inhoud

Interview Friesch Dagblad over voedingsconcept: optimaal, flexibel en patiëntvriendelijk

“Nij Smellinghe heeft sinds lange tijd een eigen keuken waar drie maal per dag een maaltijd wordt bereid. Sinds kort doet het ziekenhuis dat met een nieuw voedingsconcept. Patiënten kunnen daarbij zelf kiezen welke maaltijd ze willen en hoe laat zij eten.”

Dit schreef het Friesch Dagblad vandaag in de krant. Onze collega’s Harry Gerritsma en Rinze Menger, teammanagers Food & Hospitality, vertelden uitgebreid over ons nieuwe en unieke voedingsconcept. “Met een nieuw digitaal systeem kunnen zowel de keuken als de voedingsassistent op de verpleegafdeling direct zien dat een patiënt nog geen maaltijd heeft besteld. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd. Gaat iemand net voor het eten naar de operatiekamer of de verloskamer, dan krijgt de keuken daar snel bericht van. Dat voorkomt verspilling, aldus Gerritsma. Dan staat een warme maaltijd niet meer naast een bed koud te worden.”

Je leest het hele artikel in de krant van vandaag of op de website van het Friesch Dagblad via deze link (let op: het is een premium artikel voor abonnees)

De koks bereiden de lunchmaaltijd in de keuken van Nij Smellinghe
De koks bereiden de lunchmaaltijd in de keuken van Nij Smellinghe