“Nij Smellinghe heeft sinds lange tijd een eigen keuken waar drie maal per dag een maaltijd wordt bereid. Sinds kort doet het ziekenhuis dat met een nieuw voedingsconcept. Patiënten kunnen daarbij zelf kiezen welke maaltijd ze willen en hoe laat zij eten.”
Dit schreef het Friesch Dagblad vandaag in de krant. Onze collega’s Harry Gerritsma en Rinze Menger, teammanagers Food & Hospitality, vertelden uitgebreid over ons nieuwe en unieke voedingsconcept. “Met een nieuw digitaal systeem kunnen zowel de keuken als de voedingsassistent op de verpleegafdeling direct zien dat een patiënt nog geen maaltijd heeft besteld. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd. Gaat iemand net voor het eten naar de operatiekamer of de verloskamer, dan krijgt de keuken daar snel bericht van. Dat voorkomt verspilling, aldus Gerritsma. Dan staat een warme maaltijd niet meer naast een bed koud te worden.”
Je leest het hele artikel in de krant van vandaag of op de website van het Friesch Dagblad via deze link (let op: het is een premium artikel voor abonnees)
Laatste nieuws
-
03 nov 2025
“Ik zie het als mijn missie om mensen te betrekken en goed te informeren”
-
31 okt 2025
Gebruikte prikpennen en spuiten duurzaam inzamelen met Safe Returns programma
-
30 okt 2025
Meer aandacht voor de patiënt dankzij AI in spreekkamers ziekenhuis Nij Smellinghe
-
28 okt 2025
Het Leefstijlroer: in gesprek over gezondheid
-
23 okt 2025
80 jaar Nij Smellinghe: wat is jouw herinnering?
-
20 okt 2025
Geslaagde Informatieavond ‘Nij Smellinghe legt uit: Slaapapneu’
-
20 okt 2025
'Het positieve van de overgang: een schijt-mentaliteit' - Column gynaecoloog/seksuoloog Esther Nijhuis
-
14 okt 2025
Stoppen-met-roken-programma Nij Smellinghe en Verslavingszorg Noord-Nederland
-
13 okt 2025
De week van het donorgesprek
-
09 okt 2025
Kennisuitwisseling met Alliade: hoe bieden wij optimale zorg aan een kwetsbare doelgroep?