Spring naar inhoud

Geslaagde masterclass voor alumni Weekendschool in Nij Smellinghe

Afgelopen zondag 9 juni is in Nij Smellinghe een masterclass georganiseerd voor de alumni van de Weekendschool Groningen. Hierdoor hebben we de leerlingen kennis laten maken met de verschillende functies binnen ons ziekenhuis. 

Kennismaking met verschillende beroepen

Bij de Weekendschool komen jongeren drie jaar lang elke zondag uit eigen beweging bij elkaar. De leerlingen maken kennis met verschillende beroepen met verschillende opleidingssoorten. Binnen Nij Smellinghe maakten de alumni, die graag verder willen leren na het behalen van hun Weekendschool diploma, kennis met verschillende afdelingen.

Zo volgt een rondleiding bij de polikliniek Maag-, Darm-, en Leverziekten, het Endoscopiecentrum, het Medisch Laboratorium en de afdeling Radiologie. Bij de afdeling Radiologie wordt ook de verschillende apparatuur bekeken. Bij het Medisch Laboratorium worden de alumni na het bewonderen van de labstraat ook aan het werk gezet: ze hebben zelf mogen ervaren hoe het is om bloed af te nemen. 

Inspirerende rondleidingen

Bertha Kamstra, Teamleider Gastro-Enterologie, vertelt: “We hebben een groep van 14 alumni ontvangen in ons ziekenhuis. Het was een ontzettend geslaagde dag. Na het ontvangst kregen de alumni presentaties van MDL-arts Vassilis Koussoulas en Endoscopieverpleegkundige Christien de Lang. Zij vertelden over hun dagelijkse werk en wat ze inspireert om dit werk te doen.

In de middag volgden inspirerende rondleidingen op het Medisch Laboratorium en de afdeling Radiologie. Hier vertelden de medewerkers enthousiast over de werkzaamheden en apparatuur. De reacties waren ontzettend positief.” Zo vertelde één van de alumni vol enthousiasme: “Als dit volgend jaar weer georganiseerd wordt, dan kom ik graag nog eens langs om nog meer afdelingen te leren kennen!”

De alumni worden rondgeleid in het Endoscopiecentrum
De alumni worden rondgeleid in het Endoscopiecentrum
De alumni ervaren zelf hoe het is om bloed af te nemen
De alumni ervaren zelf hoe het is om bloed af te nemen
De alumni bekijken de apparatuur op de afdeling Radiologie
De alumni bekijken de apparatuur op de afdeling Radiologie