Spring naar inhoud

Geslaagd symposium wondzorg: ten voeten uit in Nij Smellinghe

Op dinsdag 23 mei 2023 organiseerde het Expertisecentrum Wond- en Compressiezorg van ziekenhuis Nij Smellinghe samen met Essity het Transmuraal Wondsymposium Friesland. Tijdens deze bijeenkomst kwamen ruim 150 professionals die zich bezighouden met wondzorg bij elkaar, zoals (wond)verpleegkundigen, huisartsen en assistenten.

Vanuit Nij Smellinghe vinden we het belangrijk om onze patiënten de juiste zorg op de juiste plek te bieden. Daarom bieden we dit symposium met zorgverleners aan. Het symposium werd geopend door de dermatologen met een centraal programma waarin ze de deelnemers meenamen in hun verhaal over onder andere het zorgpad van de diabetische voet.

Delen van kennis en ervaring
Na het centrale programma werden er een aantal workshops aangeboden door onder andere wondverpleegkundigen, revalidatieartsen, diabetesverpleegkundigen, de orthopedisch schoenmaker en de gipsverbandmeester. Hier was gelegenheid om kennis te vergroten en ervaringen te delen met andere zorgverleners. Er zijn workshops gegeven over bloedwaarden bij diabetes, compressie, revalidatie, wondzorg en bijbehorende materialen.

We kijken terug op een geslaagde avond waarbij we positief hebben gewerkt aan de samenwerking in de regio voor juiste zorg op de juiste plek.

Wondverpleegkundigen Aukje van der Kooi en Annie van der Wal geven een workshop over Wondzorg
Wondverpleegkundigen Aukje van der Kooi en Annie van der Wal geven een workshop over Wondzorg
Alle sprekers van het symposium worden bedankt voor hun inzet
Alle sprekers van het symposium worden bedankt voor hun inzet