Spring naar inhoud

Geslaagd symposium Palliatieve Sedatie: sterven op recept in Nij Smellinghe

Op dinsdag 23 januari 2024 organiseerde het Palliatief Advies Team van Nij Smellinghe het symposium Palliatieve Sedatie: sterven op recept. Tijdens deze geslaagde bijeenkomst kwamen ruim 70 professionals die zich bezighouden met palliatieve zorg bij elkaar.

Toenemende aandacht voor palliatieve sedatie

Er is toenemend aandacht voor palliatieve sedatie, van zowel de zorgverleners als de patiënten en hun naasten. Op dit symposium is aandacht besteed aan de verschillende facetten vanuit de medisch inhoudelijke hoek en vanuit de gezichtspunten van de individuele zorgverlener, de patiënt, naasten en de samenleving.

Passende zorg in de laatste levensfase

In Nij Smellinghe vinden we het belangrijk om onze patiënten passende zorg te bieden in de laatste levensfase. Daarom is dit symposium voor zorgverleners georganiseerd. Vanuit het Palliatief Advies Team van Nij Smellinghe vertelde José van Gelder (Kaderarts Palliatieve Zorg, Anesthesioloog en Pijnspecialist) over de herziende richtlijn Palliatieve Sedatie. Frank Timmerman (Geestelijk verzorger van het Palliatief Advies Team) nam ons mee in een verhaal over “Jezelf als zorgverlener en bewustwording bij palliatieve sedatie”.

We kijken terug op een geslaagde avond waarbij we positief in gesprek zijn gegaan over wat goed gaat en waar de uitgadingen liggen met betrekking tot passende zorg in de laatste levensfase.