Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Geld ophalen voor VR-brillen oncologische patiënt Friesland

Op zondag 22 mei 2022 organiseert het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) de eerste ONF Zorg voor kanker Sponsorloop. 

De route van deze estafetteloop is langs alle organisaties van het ONF. Startend en eindigend in Leeuwarden, langs Drachten, Heerenveen en Sneek. Met deze sponsorloop haalt het ONF geld op om iets extra’s te kunnen doen voor onze oncologische patiënten. Iets extra’s waarin het reguliere zorgbudget niet voorziet, maar wat wel heel belangrijk is voor de nodige ontspanning en afleiding tijdens de vaak moeilijke periode die oncologische patiënten doormaken.

Doel: VR-brillen

Met het opgehaalde sponsorgeld gaat het ONF VR-brillen aanschaffen. Daarmee kunnen patiënten tijdens hun behandeling of verblijf in het ziekenhuis in een fijne virtuele wereld stappen en zo hun pijn of zorgen even vergeten.

De vier Friese ziekenhuizen, Pathologie Friesland en Radiotherapeutisch Instituut Friesland zijn aangesloten bij het ONF. Vanuit elke organisatie lopen of fietsen er één of meer medewerkers de sponsorloop. Meer informatie over de loop en doneren vind je op de website van het ONF.

Over het ONF

Het ONF is een samenwerkingsverband tussen de vier Friese ziekenhuizen, Pathologie Friesland en het Radiotherapeutisch Instituut Friesland. Het ONF wil alle betrokken medisch specialisten ondersteunen bij het realiseren van goede toekomstbestendige oncologische zorg in Friesland.