Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Filmopnames in Nij Smellinghe over prehabilitatie voor internationale documentaire

Deze week hadden we een Duitse filmploeg te gast in Nij Smellinghe.
Deze filmploeg gaat voor Arte/ZDF een documentaire maken over het bevorderen van een actieve leefstijl en het gezondheidsrisico bij het hebben van een inactieve leefstijl. De documentaire wordt in verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië, en online uitgezonden (waarschijnlijk begin 2023).

Mooi voorbeeld: prehabilitatie

De documentairemakers zijn enthousiast over het programma Prehabilitatie in Nij Smellinghe, waarin duidelijke aandacht en focus ligt op fysiek en mentaal fit zijn en blijven bij een ziekenhuisopname.
In de documentaire is een patiënt gevolgd tijdens zijn opname in Nij Smellinghe. Verder komen onder andere fysiotherapeut Daniël Strijbos (foto), programmamanager Onderzoek en Innovatie Geert van der Sluis en prof. dr. Nico van Meeteren aan het woord.

We zijn trots dat ons ziekenhuis onderdeel wordt van de internationale documentaire, waarin ook succesvoorbeelden uit onder andere San Francisco, Tenerife en Denemarken naar voren komen.