Spring naar inhoud

Klaske Kalsbeek-Vlasma exposeert haar werk in ziekenhuis Nij Smellinghe

Tastbare schoonheid vastleggen op schilderdoek
Klaske Kalsbeek-Vlasma is geboren en getogen in Friesland en woonachtig in Rottevalle. Reeds op jonge leeftijd werd zij geboeid door diverse mogelijkheden op het gebied van creativiteit. Een lange tijd maakte Klaske kunstwerken van brooddeeg en klei. Maar vanwege haar grote bewondering en liefde voor bloemen en natuur, met in het bijzonder de roos, wilde zij deze tastbare schoonheid vastleggen op het schilderdoek”. Zo ontstond haar liefde voor het schilderen van aquarellen. In Rottevalle heeft ze haar eigen mooie lichte galerie/atelier. Daar zijn al haar werken te zien.

Natuurtalent
In 1992 zette Klaske de eerste strepen op het schilderdoek. Ze begon toen haar gevoelens voor bloemen in schitterende aquarellen tot uitdrukking te brengen. Door haar fotografisch geheugen ontstaan de meest prachtige, kleurrijke bloemboeketten op papier. “Ik kies altijd eerst een speciale bloem uit en aan de hand daarvan bouw ik mijn compositie op.” Klaske beschikt over een echte gave, het is een natuurtalent. Ook de verstilde (winterse) landschappen weet ze trefzeker op papier te zetten.

In de prijzen
Dat ze een natuurtalent is valt niet te ontkennen. Klaske ontving reeds vijf keer een prijs tijdens een expositie in Friesland. Ook ontving zij in 1997 een eerste prijs voor haar werken op de Art Expo in Amsterdam.

Schilderij uit de expositie van Klaske Kalsbeek-Vlasma