Spring naar inhoud

Eerste stappen Campus Drachten

Onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Smallingerland zetten samen de eerste stappen voor het ontwikkelen van een Campus Drachten. De Campus gaat zich richten op zorgtechnologie en hightech innovatie. Burgemeester Rijpstra: “De oprichting van Campus Drachten markeert een belangrijk moment voor de gemeente Smallingerland. Het laat zien dat wij toegewijd zijn aan innovatie en onderwijs, dit is een stap voorwaarts in het versterken van onze lokale economie en gemeenschap.”

De initiatiefnemers van dit project zijn het Innovatiecluster Drachten, Philips Drachten, Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden, Firda, ziekenhuis Nij Smellinghe en de gemeente Smallingerland. Zij werken nauw samen voor de ontwikkeling van de Campus Drachten.

Zorg en Hightech

De Campus Drachten zal zich richten op zorgtechnologie en hightech innovatie, waarbij de samenwerking tussen partners essentieel is. Deze gemeenschappelijke inzet draagt bij aan de maatschappelijke opgaven in Noord-Nederland. Enerzijds door met innovatie en efficiëntie in de zorgsector de zorgvraag terug te dringen. Daardoor kan met minder middelen meer bereikt worden. Anderzijds door wetenschap en industrie te verbinden om de noordelijke economische structuur te versterken. Dit draagt bij aan de economische groei en ontwikkeling in de regio.

De Campus Drachten bouwt voort op bestaande initiatieven in Drachten en omgeving, gericht op het samenbrengen van krachten voor een impactvolle verandering.

Lees het volledige persbericht op de website van gemeente Smallingerland via deze link.