Spring naar inhoud

Een zak paaseitjes voor de huisarts

"Heeft u nog chocoladepaaseitjes over? Dan kunt u, als u volgende week bij de huisarts komt, mooi een zakje paaseitjes bij de dokter afgeven. Op 8 april begint namelijk de week van de overgang. Wat heeft dat met paaseitjes te maken? Vrouwen worden opgeroepen om hun huisarts te trakteren op een zak paaseitjes. Het is een ludieke manier om aandacht te vragen voor het feit dat hun eigen eitjes op een gegeven moment op zijn, en dat er geen winkel is waar ze nieuwe kunnen kopen."

In haar column ‘Een zak paaseitjes voor de huisarts’ vertelt Esther ons meer over het effect van de overgang op eicellen en hormonen. "De huisarts heeft de macht om hormonen voor te schrijven om het tekort aan oestrogeen en progesteron door de teruglopende eicelvoorraad van een vrouw weer aan te vullen."

Gynaecoloog/seksuoloog Esther Nijhuis schrijft regelmatig columns voor het Friesch Dagblad. Lees de volledige column ‘Een zak paaseitjes voor de huisarts' in het Friesch Dagblad van dinsdag 2 april of op onze website via de onderstaande knop.

Columns medewerkers