Spring naar inhoud

Drie nieuwe letsels toegevoegd aan de Virtual Fracture Care-methode

Nij Smellinghe biedt sinds juni 2022 op de Spoedeisende Hulp behandelingen aan volgens de Virtual Fracture Care-methode (VFC). Dit betekent dat patiënten met een ongecompliceerde botbreuk of ander stabiel letsel zelf oefeningen kunnen doen en kunnen werken aan hun herstel met de Virtual Fracture Care app. Ze hoeven niet meer voor controle naar het ziekenhuis. Meer informatie hierover lees je via www.nijsmellinghe.nl/vfc.

Er is gestart met de behandeling van twaalf letsels met VFC. Daaraan zijn onlangs drie letsels toegevoegd!

Dit gaat om de letsels sleutelbeenbreuk volwassene, schouder uit de kom en sleutelbeen uit de kom. We zijn blij dat we nu nog meer patiënten op deze laagdrempelige en toegankelijke manier zorg kunnen bieden.

In Nij Smellinghe zijn tot nu toe 300 patiënten via de VFC-methode behandeld. Bijna niemand hoeft terug te komen naar het ziekenhuis.

In dit nieuwsbericht van Omrop Fryslân (van 11 mei 2023) kun je lezen over de resultaten in Nij Smellinghe en over MCL, die ook is gestart met VFC: Een app in plaats van nacontrole bij een breuk, in het MCL en Nij Smellinghe kan het - Omrop Fryslân (omropfryslan.nl). We hanteren precies dezelfde protocollen, zodat de VFC-zorg in beide ziekenhuizen gelijk is.