Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

De zomereditie van Nijs is uit

Het is zomer! Dat betekent dat de nieuwe editie van ons magazine Nijs weer verschenen is. Ook dit keer hebben we bijzondere verhalen mogen verzamelen van medewerkers én patiënten. 

Heb je altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen in één van onze operatiekamers? Lisa van der Veen is operatieassistent in Nij Smellinghe. Ze vertelt graag wat haar werkzaamheden zijn en neemt je op pagina’s 24 en 25 een ochtend mee naar haar afdeling. “Als operatieassistent vind ik de taken instrumenteren en assisteren het leukst om te doen, omdat ik dan goed moet anticiperen en meedenken met de operatie.”- Lisa van der Veen

Nij Smellinghe biedt als eerste ziekenhuis in Friesland behandelingen volgens de Virtual Fracture Care (VFC) methode. Hierdoor kunnen patiënten met een ongecompliceerde botbreuk of ander stabiel letsel zelf werken aan hun herstel met een app via laagdrempelige informatie. “De brace is nu weer af. Ik moet nog wel een weekje rusthouden en mag nog niet meedoen met gym.” – Joukje Doutzen (8). Blader voor dit verhaal over Joukje Doutzen snel door naar pagina 22 en 23. 

Hoe een uitvinding van precies 100 jaar geleden in een nieuw jasje is gestoken? Onze physician assistant Jaïd da Silva Piloto en verpleegkundige Linda Postma vertellen je er graag meer over op pagina’s 6 en 7. Door draagbare sensoren, oftewel de ‘slimme pleister’, worden de ademhaling en hartslag gemeten om achteruitgang bij een patiënt eerder op te merken.

Interessante artikelen, persoonlijke verhalen en weetjes... Je leest het allemaal in Nijs! Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt het magazine lezen op onze website. Of neem er gerust eentje mee tijdens je bezoek aan ons ziekenhuis. Bij de recepties en in de wachtkamers ligt er een gloednieuw exemplaar voor je klaar!