Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

“De wandcomputer is een enorme aanwinst voor de polikliniek Kindergeneeskunde”

De Stichting Vrienden van Nij Smellinghe maakte het mogelijk.

Dagelijks komen er kinderen voor controle of een behandeling naar de polikliniek Kindergeneeskunde van ziekenhuis Nij Smellinghe. Voordat ze aan de beurt zijn kunnen ze fijn spelen met het speelgoed dat in de wachtkamer beschikbaar is. Het speelgoed is beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe. Vorig jaar ontving de polikliniek onder andere een wandcomputer voor in de wachtkamer. Een enorme aanwinst.

Bezoek zo aangenaam mogelijk maken
De medewerkers van de polikliniek Kindergeneeskunde zijn ontzettend blij met al het speelgoed dat er nu is. “We willen een bezoek aan het ziekenhuis voor iedereen, maar zeker voor kinderen, zo aangenaam mogelijk maken. Wanneer ze hier zijn moeten ze zich op hun gemak voelen, je wilt het prettig voor ze maken. Dat zit hem in de sfeer, de ontvangst, de houding van medewerkers, maar zeker ook in een mooi ingerichte wachtkamer met speelgoed. Dat de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe dit mede mogelijk kan maken is fantastisch!”

Waardering
Stichting Vrienden van Nij Smellinghe financiert jaarlijks terugkerende voorzieningen, maar ook eenmalige projecten. Alle afdelingen van Nij Smellinghe kunnen bij de Vrienden aangeven welke extra voorzieningen ze graag willen hebben. “Ieder jaar vragen we, voor verschillende potjes, een budget aan bij de Vrienden. Dit is bijvoorbeeld voor uitdeelcadeautjes, kleurplaten, sinterklaascadeautjes en voor de aankleding van de polikliniek. We vinden het fijn dat we ieder jaar sowieso een budget krijgen om sinterklaascadeautjes aan te schaffen. Wanneer vijf december op een doordeweekse dag valt krijgt ieder kind dat op de polikliniek komt een cadeautje. Dat wordt enorm gewaardeerd.”

De wandcomputer: een aanwinst voor de polikliniek
Naast deze terugkerende aanvragen, vraagt de polikliniek Kindergeneeskunde ook altijd een budget aan voor extra en wat groter speelgoed. “We hebben al eens een keukentje kunnen aanschaffen, een werkbank met allerlei accessoires, dokterssetjes voor in de speelhoekjes van de onderzoekskamers, een legotafel en een houten garage.” Vorig jaar deed de polikliniek een aanvraag voor een wandcomputer. En deze werd gerealiseerd. “Daar zijn we ook ontzettend blij mee. We zijn verhuisd naar een andere locatie binnen het ziekenhuis. We wilden graag een modern ingerichte wachtkamer en ja, daar hoort tegenwoordig ook een computer bij.” De wandcomputer is een groot succes. Kinderen kunnen er verschillende spelletjes op spelen die bij de eigen leeftijd hoort. “Het is een mooie aanwinst voor in de wachtkamer van de polikliniek Kindergeneeskunde.”   

Stichting Vrienden van Nij Smellinghe
Speelgoed voor de kinderen in verschillende wachtkamers van onze poliklinieken, kunst aan de muur, jaarlijks meer dan 1.000 knuffels voor zieke kinderen, een fietslabyrint voor de polikliniek Fysiotherapie en iedere week verse bloemen in het Stiltecentrum. Dit zijn enkele voorzieningen die de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe in het ziekenhuis jaarlijks financiert of eenmalig heeft betaald. Met deze projecten hoopt de stichting het bezoek aan het ziekenhuis voor patiënten en bezoekers aangenamer te maken.

De Vrienden zoeken nieuwe vrienden
Voor veel van de aanvullende voorzieningen die door de Vrienden betaald worden, is ieder jaar geld nodig. Daarnaast zijn er nog steeds veel wensen, zoals vervanging en uitbreiding van speelgoed in diverse wachtkamers en cadeautjes na onderzoek. Daarom zijn de Vrienden op zoek naar nieuwe Vrienden!  

Wilt u ook Vriend van Nij Smellinghe worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Een eenmalige gift is ook van harte welkom