Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

De voorjaarseditie van Nijs is uit

De nieuwe editie van ons magazine Nijs is uit! Ook dit keer gevuld met informerende, bijzondere en inspirerende verhalen.

Wist je dat Nij Smellinghe coronapatiënten die last hebben van ademhalingsproblemen helpt met de Airvo? De Airvo is een apparaat waarmee we de ademhaling ondersteunen en extra zuurstof toedienen. We hebben hierdoor voor patiënten een opname op de Intensive Care kunnen voorkomen. Onze longarts Jaap Strijbos en longverpleegkundige Karin Kuperus vertellen je er graag meer over op pagina’s 6, 7 en 8.

Overal en op elk moment van de dag de elektronische dossiers van patiënten raadplegen. Het heeft vele voordelen, zowel voor de patiënt als de specialist. Het kan vanaf nu ook met de betrouwbare en veilige app HiX Mobile Specialist. Door het gebruik van deze app werken specialisten efficiënter en krijgen ze meer bewegingsvrijheid, binnen én buiten de muren van het ziekenhuis. In deze Nijs vertelt Martijn Möllers, chirurg in Nij Smellinghe, erover op pagina 13.

Tot slot attenderen wij je graag op het bijzondere verhaal van partners en patiënten Janna en Jan de Jong. Zij hebben samen de pelgrimstocht vanaf Porto naar Santiago de Compostella en Finistera gelopen. Extra bijzonder want Janna, patiënt van cardioloog De Groot in Nij Smellinghe, kreeg jaren geleden een hartomleiding en Jan is vaatpatiënt. Blader voor dit verhaal snel door naar pagina’s 20 en 21.

Kortom, Nijs staat weer boordevol interessante artikelen, persoonlijke verhalen en weetjes. Je kunt het magazine lezen op onze website.

Nijs