Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Dag van de schoonmaker: Richtje vertelt

Vandaag, dinsdag 15 juni, is het de dag van de schoonmaker. Alle medewerkers van de afdeling Schone Gebouwen & Omgeving van Nij Smellinghe, worden vandaag in het zonnetje gezet. Zij zijn onmisbaar bij het leveren van veilige patiëntenzorg. Richtje werkt al bijna 20 jaar in Nij Smellinghe.

Overstap gemaakt
“Ik werk hier met enorm veel plezier. Eerst heb ik 17 jaar, in de avonduren, gewerkt op de afdeling Radiologie als schoonmaker. Ik voelde mij hier helemaal thuis. Maar na 17 jaar heb ik de overstap gemaakt om overdag te gaan werken en dan als servicemedewerker. Dat houdt in dat ik door heel het ziekenhuis schoonmaaktaken doe. Van het schoonmaken van de verloskamers tot aan het schoonmaken van toiletten.

Een gevarieerde baan
Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met alle medewerkers en de patiënten. Hier en daar even een praatje als je aan het schoonmaken bent maakt het leuk. Maar wanneer er bijvoorbeeld een calamiteit is, moet ik dit ook zien op te lossen. Het is een zeer gevarieerde baan.”

Enorm trots
Als schoonmaker heb je ook veel verantwoordelijkheden. Richtje: “In deze coronatijd heb ik veel kamers schoongemaakt waar coronapatiënten hebben gelegen. Ik ben er verantwoordelijk voor dat het eind resultaat pico bello in orde is zodat andere patiënten weer op een schone kamer terecht kunnen. Samen met mijn andere collega’s hebben we erg veel schoonmaakwerk verzet de afgelopen coronaperiode. Ik ben daar enorm trots op! Met elkaar hebben we de schouders eronder gezet en het gaat gelukkig de goede kant op! 

Kaartjes
In het ziekenhuis hangen allemaal kaartjes voor onze collega's van de afdeling Schone Gebouwen & Omgeving.Collega's van andere afdelingen spreken op dit kaartje hun waardering uit richting alle schoonmaakmedewerkers of de afdeling.