Spring naar inhoud

Cybersecurity; een zorg voor ons allemaal

 “Je probeert als ziekenhuis de voordeur van je systemen zo complex mogelijk op slot te zetten, zodat hackers niet kunnen binnenkomen’, vertelt Jelmer Modderman, IT Security Manager binnen Nij Smellinghe tijdens een informatiebijeenkomst voor medewerkers over cybersecurity en informatiebeveiliging. Een onderwerp dat helaas niet meer weg te denken is in onze huidige maatschappij.

Cybersecurity is zo belangrijk omdat het de veiligheid van patiënten en medewerkers beschermt tegen de gevolgen van cyberaanvallen. Want eerlijk,  je moet er toch niet aan denken dat hackers toegang krijgen tot patiëntgegevens of andere vertrouwelijke informatie. Het is daarom essentieel dat medewerkers in de zorg op de hoogte zijn van de gevaren van hackers en weten hoe ze zichzelf en hun patiënten kunnen beschermen tegen cyberaanvallen.

Over hoe je de risico’s kan verminderen laat Eric Annema, CISO (Chief Information Security Officer) bij Nij Smellinghe, zien en geeft praktische tips aan onze zorgprofessionals.  “Het maakt hackers niet uit dat jij in een ziekenhuis bent, hacken is een commerciële business geworden ” zo vertelt hij “en dat maakt het zo gevaarlijk”.

Eric en Jelmer werken veel samen rondom digitale veiligheid, zo gaven zij een uitgebreid interview bij samenwerkingspartij CrowdStrike. In de video ‘Nij Smellinghe: patient data must be protected’ van CrowdStrike kun je dit bekijken en luisteren.