Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Column gynaecoloog/seksuoloog Esther Nijhuis

"Dus ik ben twintig jaar te laat bij u terechtgekomen”, verzucht de 62-jarige vrouw aan de andere kant van de telefoon. Ze klinkt moedeloos.
Ik snap het. Ze heeft al sinds haar veertigste last van opvliegers en nachtzweten, waardoor ze slecht slaapt. Van slecht slapen word je doodmoe en humeurig, en kan je overdag minder aan. Datzelfde geldt voor de spier- en gewrichtspijnen, die er later nog bijkwamen. Fibromyalgie, was de
diagnose. Uiteindelijk kwam ze via de pijnspecialist bij de overgangspoli terecht, maar helaas te laat. Had ze dan niet eerder aan de bel getrokken?"

Zo begint de column 'De overgang hoeft niet de ondergang te zijn', geschreven door onze gynaecoloog en seksuoloog Esther Nijhuis. Je leest de hele column in het Friesch Dagblad van maandag 28 maart jl. of op onze website. 

Webinar over de overgang
Bent u een vrouw van 45-60 jaar die midden in het leven staat en vraagt u zich wel eens af of u in de overgang bent, komt of wat u te wachten staat? Wilt u meer inzicht hebben in en controle hebben over uw gezondheid?  Volg dan het webinar 'Overgangsklachten' op dinsdag 12 april 2022. Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Columns medewerkers