Spring naar inhoud

Collega’s gaan fanatiek de competitie met elkaar aan tijdens Zorg Challenge

We werken elke dag aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg. Ook de bewustwording van onze medewerkers rondom dit thema is hierin belangrijk. Daarom vond gisteren, op donderdag 6 juni, de eerste editie van de Zorg Challenge plaats in Nij Smellinghe. Een dag waarop alle afdelingen met elkaar de competitie aangaan door middel van uiteenlopende opdrachten. Door de opdrachten wordt de kennis over verschillende kwaliteitsthema’s onder de aandacht gebracht en opgefrist. 

Uiteenlopende opdrachten

Zo werden de Basic Life Support (BLS) vaardigheden getraind tijdens een reanimatieoefening en was er een quiz over Nij Smellinghe. Ook werd de kennis over cybersecurity getest: van de kansen voor hackers tot valkuilen voor een datalek binnen je werkzaamheden. Alles kwam aan bod!

De collega’s lieten ook hun handhygiëne controleren. Met behulp van een speciale lamp werd gecheckt hoe goed de handen waren gedesinfecteerd. Bij alle opdrachten waren punten te verdienen.

Aan het eind van de dag volgde een spannende finale tussen de twee teams met de meeste punten. Het team van de IC/CC keerde aan het eind van de dag vol trots met de trofee terug naar de afdeling.