Spring naar inhoud

ACM geeft goedkeuring bestuurlijke fusie met ZuidOostZorg

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft haar goedkeuring gegeven aan onze voorgenomen bestuurlijke fusie met ZuidOostZorg. Dat betekent dat de ACM geen bezwaren ziet in een bestuurlijke fusie en dat we groen licht hebben om verder te gaan. Eerder gaf ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) al haar goedkeuring aan de voorgenomen bestuurlijke fusie. Met de goedkeuring van de NZa en de ACM kunnen we dit deel van het formele traject afronden. We gaan ons nu verder voorbereiden op de bestuurlijke fusie en richten ons daarbij nog steeds op een bestuurlijke fusie per 1 januari 2025.

ZuidOostZorg en ziekenhuis Nij Smellinghe werken al jaren strategisch samen op het gebied van (ouderen)zorg. De meerwaarde van die samenwerking is de afgelopen jaren duidelijk gebleken, waarna we bij beide organisaties de samenwerking in de strategie hebben opgenomen. Door bestuurlijk te fuseren en daarmee de samenwerking te bestendigen, kunnen we samen versnellen in onze missie om de zorg voor de regio Zuidoost Friesland te verbeteren en toegankelijk te houden. Daarmee zijn we klaar voor de grote maatschappelijke opgaven die er liggen, zoals de dubbele vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en stijgende kosten. Het combineren van onze expertise en ervaring kan ervoor zorgen dat burgers in de regio Zuidoost Friesland nog meer dan voorheen de juiste zorg op de juiste plek krijgen.

Afdeling Tijdelijke Opname Ouderen (ATOO) waar ouderen tijdelijk worden opgenomen wanneer zij geen ziekenhuisbehandeling meer nodig hebben, maar nog wel een zorgvraag.
Afdeling Tijdelijke Opname Ouderen (ATOO) waar ouderen tijdelijk worden opgenomen wanneer zij geen ziekenhuisbehandeling meer nodig hebben, maar nog wel een zorgvraag.