Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Aanhoudende druk COVID-zorg: houd je aan de maatregelen

Een beperkt aantal verzoeken van medewerkers in Nij Smellinghe voor verlof in de meivakantie is gehonoreerd. In Nij Smellinghe zijn op dit moment geen verloven ingetrokken, ondanks de aanhoudende druk rondom de COVID-zorg.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deze verloven door kunnen gaan. Medewerkers hebben dit hard nodig. Door de COVID-zorg is de werkdruk al ruim een jaar enorm hoog en vragen we van een ieder creativiteit en flexibiliteit om de zorg te kunnen leveren. Wel zijn we afhankelijk van hoeveel COVID-zorg Nij Smellinghe de komende weken moet leveren. Het intrekken van verloven is een uiterste maatregel.

Landelijke versoepelingen

Gisteravond, 20 april 2020, kondigde het kabinet versoepelingen van de coronamaatregelen aan per 28 april. Tegelijkertijd is de druk op de zorg onverminderd hoog en zijn we genoodzaakt een deel van de planbare operationele zorg uit te stellen. Nij Smellinghe vindt het belangrijk dat versoepelingen voorzichtig, veilig en gecontroleerd gebeuren. Daarnaast is het noodzakelijk dat iedereen zich houdt aan de geldende coronamaatregelen. Op die manier kunnen we, in combinatie met het vaccinatieprogramma, met elkaar kleine stapjes zetten naar een normaler leven. Daar heeft iedereen binnen en buiten het ziekenhuis behoefte aan.