Spring naar inhoud

Ziekenhuispsychiatrie

In deze folder staat informatie over de hulpverlening die de ziekenhuispsychiatrie in ziekenhuis Nij Smellinghe biedt aan patiënten en naasten.

Momenteel bent u opgenomen in ziekenhuis Nij Smellinghe voor onderzoek en behandeling. Een ziekenhuis opname is vaak een onzekere periode. 

De opname zelf, maar ook uw lichamelijke klachten kunnen voor onzekerheid en spanning zorgen. Soms raken mensen er angstig van of depressief of in de war. Dat kan ook als u daar nooit eerder last van had. Ook andersom komt voor: geestelijke problemen die lichamelijke klachten geven bijvoorbeeld als u door verwardheid, depressie of verslaving niet goed voor u zelf zorgt en lichamelijk ziek wordt.

In deze gevallen kan uw behandelend arts in overleg met u de ziekenhuispsychiatrie bij de behandeling betrekken. Een andere reden hiervoor kan zijn dat u al onder psychiatrische behandeling bent.

In gesprek

Iemand van de ziekenhuispsychiatrie komt met u praten om de klachten te bespreken en samen met u te bedenken/kijken of een behandeling verstandig/nodig/wenselijk is.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit: gesprekken, medicatie of een combinatie van deze twee.

Verder kunnen adviezen worden gegeven aan ziekenhuismedewerkers over hoe het beste met uw klachten kan worden omgegaan.

Soms gaat de behandeling na uw ontslag uit het ziekenhuis door op onze polikliniek.

Medewerkers ziekenhuispsychiatrie

Mevr. drs. B.N.W.J. Jenner, psychiater

Mevr. drs. V. Remkes, psychiater

Mevr. drs. E.F.M. Ananias, psychiater

Mevr. M. Busscher, verpleegkundig specialist ziekenhuispsychiatrie

De medewerkers zijn bereikbaar via telefoonnummer (0512) 588355

Download PDF