Spring naar inhoud

DiaFrys, vernieuwde website

Beste ouder/ verzorger,

DiaFrys.nl is dé digitale plek waar uw kind en u terecht kunnen voor meer informatie over diabetes. DiaFrys is een samenwerkingsverband tussen de kinderdiabetesteams van de vier Friese ziekenhuizen, speciaal voor kinderen en jeugd met diabetes én hun ouders.  

Vernieuwde website, meer informatie


Veel kinderen en jongeren met diabetes lopen rond met vragen over hun ziekte die zij niet altijd direct aan hun diabetesteam kunnen vragen. Op diafrys.nl kan iedereen van 1 tot en met 18+ met diabetes zich verder verdiepen in wat diabetes is en wat het betekent voor het dagelijks leven. De informatie wordt per leeftijdscategorie aangeboden, zodat het voor iedereen begrijpbaar is. Ook is de website handig voor ouders.

Wat staat er op de website?

  • Informatie over diabetes 
  • Filmpjes en animaties over diabetes en de    behandeling
  • Tips voor een gezonde leefstijl
  • Handige links naar andere websites
  • Veelgestelde vragen over diabetes
  • Informatie over het diabetesteam van uw kind
  • Informatie over DiaFrys

Behandelteam


Soms heeft uw kind vragen die hij/zij niet meteen aan ons kan stellen, omdat de volgende afspraak misschien pas over een paar weken staat gepland. U kunt dan samen met uw zoon/dochter naar de website gaan om te kijken of het antwoord daar staat. U kunt dit bij een volgende afspraak altijd nog een keer bespreken.

Mocht u vragen hebben over de website en de aangeboden informatie, dan kunt u hiermee altijd terecht bij het behandelteam van het ziekenhuis. Heeft u of uw kind vragen die niet kunnen wachten? Neem dan contact op met het kinderdiabetesteam. Op de website van Diafrys staan de contactgegevens voor buiten kantooruren. 

Ga voor meer informatie naar www.diafrys.nl of stel uw vragen aan het kinderdiabetesteam van uw ziekenhuis. 

Met vriendelijke groet,

Het kinderdiabetesteam 
Ziekenhuis Nij Smellinghe
0512 - 588 820 (polikliniek Kindergeneeskunde)

Download PDF