Binnenkort wordt u opgenomen op de afdeling hartbewaking van Nij Smellinghe voor de behandeling van uw hartritmestoornis.
Deze folder is bedoeld om u vooraf te informeren over de gang van zaken rondom de cardioversie
.
Wat gebeurt er bij een elektrische cardioversie?
Cardioversie is een behandeling om te proberen uw hartritmestoornis (boezemfibrilleren of boezemflutter) te verhelpen. Voordat de cardioversie plaats vindt krijgt u een lichte narcose en vervolgens wordt er een elektrische impuls aan de hartspier gegeven. Door deze impuls wordt geprobeerd het onregelmatige hartritme weer in een normaal, regelmatig hartritme (sinusritme) te brengen.
Om deze behandeling te kunnen ondergaan, moet u worden opgenomen op de afdeling hartbewaking.
Voorbereiding
Voor de behandeling is het belangrijk dat u nuchter bent. Dit houdt in: niet eten, drinken of roken na 24.00 uur. Uw dagelijkse medicatie kunt u wel innemen, dit kan met een slokje water. Als u een plastablet gebruikt, is het belangrijk dat u deze na de cardioversie inneemt.
Verloop van de opname
Volg de instructies op uw begeleidende brief.
Op de afdeling
Eenmaal op de hartbewaking wordt u aangesloten op de bewakingsapparatuur en krijgt u een infuus. Via dit infuus brengt de anesthesioloog u in de loop van de ochtend onder een lichte narcose. Hierna volgt de behandeling.
Na de behandeling
Zodra u weer goed wakker bent, mag u eten en drinken en kunt u wat rondlopen op de afdeling. U hoort van de arts of de verpleegkundige of de behandeling succesvol was. Het komt voor dat er een gevoel van lichte verbranding op de borst bestaat. Hiervoor krijgt u een verlichtende zalf. Normaal gesproken kunt u rond 12.00 uur weer naar huis.
Het is niet toegestaan op de dag van de behandeling zelf auto te rijden.
Tot slot
Wij hopen dat u door deze informatie voldoende bent voorbereid op de opname. Heeft u nog vragen, stel deze dan gerust aan de verpleegkundige als u op de hartbewaking bent.
U kunt ook bellen met de medewerkers van de polikliniek cardiologie, tel: (0512) 588 806.