Spring naar inhoud

Dagopname op de Kinderafdeling

Inleiding

Uw kind wordt voor een dagbehandeling opgenomen op de afdeling dagverpleging kind B1 (Route 52). In deze folder vindt u praktische informatie over een dagopname op de afdeling dagverpleging kind B1. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u altijd bij één van onze medewerkers terecht.

Voorbereiding op de dagopname

Voor een kind is het belangrijk te weten wat hij/zij kan verwachten. De leeftijd en het karakter van uw kind bepalen min of meer hoe uw voorbereiding eruit ziet. Door samen te praten over wat er gaat gebeuren, raakt uw kind alvast vertrouwd met wat hij/zij straks kan verwachten. Ook samen met uw kind de tas pakken met spullen die meegaan naar het ziekenhuis, kan een goede voorbereiding zijn. Voor uw kind is het belangrijk dat u eerlijk bent en het niet mooier voorstelt dan het in werkelijkheid is. Maak uw kind ook duidelijk dat hij of zij best verdrietig mag zijn in het ziekenhuis. Als u van tevoren wilt kennismaken met de afdeling, dan kunt u daarvoor een afspraak maken bij de secretaresse van de afdeling dagverpleging kind B1. Het telefoonnummer is: (0512) 588 520.

Wat neemt u mee voor uw kind?

Het is belangrijk iets vertrouwds mee te nemen zoals een eigen knuffel, speelgoed of eventueel een eigen fles of drinkbeker. Uw kind mag zijn eigen kleding dragen in het ziekenhuis. Denk eraan dat u een setje schone kleren meeneemt. Luiers, handdoeken en washandjes worden door het ziekenhuis verstrekt.

Fotograferen en filmen

In verband met de privacy(wetgeving) is het niet toegestaan om op de afdeling foto’s te maken en/of te filmen zonder toestemming van andere patiëntjes/bezoekers en/of medewerkers.

De dagopname

Allereerst is het belangrijk dat u zich houdt aan de afspraken die u heeft meegekregen van de kinderarts van uw kind (bijvoorbeeld nuchter zijn, medicatie-afspraken enz.). U komt met uw zoon of dochter op de afgesproken tijd naar de afdeling. U kunt zich bij binnenkomst melden bij de balie. Neem altijd uw zorgpas en de patiëntenpas van uw kind mee. Het is niet de bedoeling dat er broertjes of zusjes meekomen naar het ziekenhuis.

Let op!

Het is niet verstandig om geld of waardevolle eigendommen op de kamer achter te laten. Ziekenhuis Nij Smellinghe is niet aansprakelijk voor beschadiging of vermissing van persoonlijke eigendommen.

Weer naar huis

Als het onderzoek heeft plaatsgevonden, mag uw kind meestal meteen weer mee naar huis. Soms is nog een korte observatieperiode na het onderzoek nodig. De uitslag van het onderzoek wordt poliklinisch of telefonisch met u besproken. Die afspraak is meestal al met u gemaakt op de polikliniek. Soms krijgt u die afspraak na het onderzoek mee naar huis.

Download PDF