Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Pre-operatief hartfilmpje

U bent op de wachtlijst geplaatst voor een operatie in ziekenhuis Nij Smellinghe. Ter voorbereiding op de operatie kunnen een aantal onderzoeken verricht worden. Als u ouder bent dan 50 jaar, wordt ook een ECG (hartfilmpje) gemaakt. Op een ECG wordt geregistreerd hoe de elektrische puls zich door uw hart verspreidt. Het doel van het maken van een ECG is om te kunnen beoordelen of er misschien bijzonderheden zijn aan uw hart.

Uw ECG wordt beoordeeld door de cardioloog. Als uw ECG niet helemaal normaal is, dan hoeft dit nog niet te betekenen dat er iets mis is met uw hart. Wel kan het zijn dat er met u een afspraak gemaakt wordt op de polikliniek cardiologie voor verder onderzoek. Vaak wordt er dan ook een echocardiogram gemaakt.

Er zijn veel dingen die bepalen hoe uw ECG eruit ziet. We willen nogmaals benadrukken dat er niets mis hoeft te zijn met uw hart als uw ECG niet helemaal normaal is. Verder onderzoek kan wel nodig zijn.

Houdt u er rekening mee dat geplande afspraken op het pre-operatieve spreekuur en/of de geplande operatie uitgesteld kunnen worden in verband met aanvullend cardiologisch onderzoek.

Elektrische puls op een ECG.

Download PDF