Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Spatadercentrum

Onderzoek en behandeling van spataders

Telefoonnummer polikliniek
0512 588 801

Waarmee kunnen we u helpen?

Al meer dan 15 jaar leveren we in ziekenhuis Nij Smellinghe hoogwaardige spataderzorg. Daarbij gebruiken we alle moderne vormen van onderzoek en de nieuwste behandelingen. Onderzoek en behandeling van spataders stemmen we zoveel mogelijk op elkaar af. 

Praktische informatie

Contact

BeterDichtbij

Direct in contact met jouw behandelaar

Meer over BeterDichtbij

Uw patiëntenportaal

Mijn Nij Smellinghe

Openingstijden

8.15 - 12.30 uur en 13.30 - 16.30 uur.
Dinsdag en donderdag ook van 17.00 - 19.00 uur.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuur

8.00 - 16.30 uur

Tijdens het spreekuur bespreekt u uw klachten met uw behandelaar. Ook kunt u al uw vragen stellen en uw wensen bespreken.

Voorbereiden op een bezoek

Met vragen of klachten op het gebied van spataders kunt u een afspraak maken op de polikliniek Dermatologie. U heeft daarvoor een verwijzing van de huisarts nodig.

Meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe

Meer informatie

Het hart pompt zuurstofrijk bloed via de slagaderen naar al uw lichaamsdelen. Via de aderen wordt het zuurstofarme bloed weer terug gevoerd naar het hart. Om te voorkomen dat het bloed naar beneden gaat als u rechtop staat, zitten er kleppen in de aderen. Deze maken alleen een bloedstroom naar het hart mogelijk (eenrichtingsverkeer).

Door familiaire aanleg voor spataderen en tijdens de zwangerschap kunnen de aderen in uw benen verslappen en de kleppen gaan lekken. We spreken dan van spataderen (varices). Deze spataderen kunnen aan de buitenkant zichtbaar zijn, maar ook ‘van binnen’ zitten. Ze kunnen klachten geven. Denk aan vermoeidheid, pijn, een zwaar gevoel en vochtophoping in uw benen. Ook kunnen ze cosmetisch ontsierend zijn en kan er een pijnlijke spataderontsteking ontstaan.

Ziekenhuis Nij Smellinghe Spataderbehandeling

Vergoeding

Niet alle spataderbehandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar: Tijdens het eerste consult op de poli Dermatologie kan uw arts aangeven of de geadviseerde behandeling wel of niet vergoed wordt. Voor tarieven zie de prijslijsten.

Prijslijsten

  1. pdf Prijslijst Dermatologie 461 kB Download
  2. pdf Prijslijst Huid- en Laserkliniek 441 kB Download