Spring naar inhoud

Hematologie

Afwijkingen in bloed en lymfen

Waarmee kunnen we u helpen?

Het specialisme Hematologie richt zich op afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren. We onderzoeken of er sprake is van bloedziekten of stollingsstoornissen.

Behandelingen

De behandeling die u op onze afdeling krijgt, hangt af van uw klachten. Goedaardige bloedziekten worden meestal behandeld met medicijnen. Bij kwaadaardige bloedziekten wordt vaak chemotherapie, immunotherapie en doelgerichte behandeling ingezet. Soms is de behandeling gericht op genezing, maar soms is het doel ook om de kwaliteit van uw leven te verbeteren.

Bloedtransfusie
Bij een bloedtransfusie ontvangt u bloed dat afkomstig is van een donor. Vooraf wordt bepaald welke bloedgroep u heeft, zodat het nieuwe bloed niet voor problemen zorgt.

Immunotherapie
Bij immunotherapie versterken wij uw eigen immuunsysteem. Hierdoor is uw lichaam in staat om de kankercellen in uw lichaam te doden.

Doelgerichte behandeling
Met doelgerichte behandeling krijgt u medicijnen die het groeien van kankercellen stoppen. Daarnaast kunnen de medicijn ook kankercellen doden. De werking van doelgerichte behandeling verschilt per medicijn.