Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Route en parkeren

Route

Naar het ziekenhuis

Openingstijden ingangen

Tussen 7.30 uur en 22.30 uur kunt u Nij Smellinghe betreden via de Hoofdingang. De Polikliniekingang is geopend van 7.00 tot 17.00 uur. Na 0.00 uur kunt u tot 7.30 uur 's ochtends gebruikmaken van de ingang bij de Spoedeisende Hulp.

Parkeren

Nij Smellinghe heeft een ruime parkeergelegenheid. De parkeertarieven zijn als volgt:

  • Eerste 20 minuten gratis
  • 20-60 minuten € 1
  • Per elk volgend uur € 1
  • Maximaal per dag € 3

Hoe kunt u betalen?
In de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis en bij de polikliniekeningang staan betaalautomaten. Nadat u uw dagkaartje heeft afgerekend, heeft u een kwartier de tijd om uit te rijden. De slagbomen op het parkeerterrein van Nij Smellinghe zijn voorzien van kentekenherkenning. Dit betekent dat u uw parkeerkaart niet hoeft te gebruiken wanneer u, na betaling van het parkeergeld, het terrein wilt verlaten. De slagboom gaat automatisch open.

’s Nachts parkeren
Wanneer u 's avonds na 21.00 uur bij het ziekenhuis parkeert en voor 7.00 uur weer vertrekt, hoeft u geen parkeergeld te betalen.

Week- en maandkaarten
Wanneer u langere perioden bij ons wilt parkeren, kunt u kiezen voor een week- of maandkaart. Deze kaart kunt u kopen bij de receptie bij de hoofdingang. Voor deze kaarten vragen wij een borgsom van € 15,00.

  • Weekkaart € 6,50
  • Maandkaart € 19

Elektrische laadpalen
Nij Smellinghe draagt bij aan een duurzame toekomst, in het kader hiervan zijn er elektrische laadpalen beschikbaar op het bezoekersparkeerterrein van Nij Smellinghe (rij 8). Op het parkeerterrein zijn tien elektrische laadpalen beschikbaar waar u uw elektrische auto kunt opladen tijdens het bezoek aan ons ziekenhuis. U kunt opladen met uw eigen laadpas. De kosten zijn € 0,32 exclusief BTW per kWh.

Parkeerplek bij bevalling
Nij Smellinghe heeft een speciale parkeerplek voor vrouwen die ’s avonds of ’s nachts met de auto naar het ziekenhuis komen om te bevallen. Op deze parkeerplek, aangegeven met een bord met ooievaar, kunt u parkeren, zodat u direct dicht bij de avond- en nachtingang (Spoedeisende Hulp) van Nij Smellinghe bent. We verzoeken de bestuurder van de auto om deze, na het afzetten van de patiënt, te verplaatsen naar een reguliere parkeerplek.

Gezinsparkeerplek
Brengt u een bezoek aan ons ziekenhuis met uw kindje in een kinderwagen? Dan kunt u parkeren op de speciale parkeerplekken dichter bij de ingang (rij 7). De parkeerplekken zijn aangeduid met borden met daarop een kinderwagen.

Parkeerplek mindervaliden
Bent u mindervalide? Dicht bij de ingangen van Nij Smellinghe hebben we voor u parkeerplekken gereserveerd. Zowel bij de hoofdingang als bij de polikliniekingang zijn deze parkeerplekken beschikbaar.

Tùt en d'r ùt
Snel iemand ophalen of afzetten bij het ziekenhuis? Naast de hoofdingang en de polikliniekingang is een Tùt en d'r ùt parkeerplek waar u korte tijd met de auto mag staan.

Openbaar vervoer

U kunt alleen met de bus naar Nij Smellinghe komen. Drachten heeft geen treinstation. Op doordeweekse dagen rijdt lijn 514 tussen ziekenhuis Nij Smellinghe en het busstation (Van Knobelsdorffplein) in Drachten. De bus rijdt elke werkdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur en stopt voor het ziekenhuis. 

Plan uw route

U kunt uw route met het openbaar vervoer gemakkelijk plannen via de website van het Openbaar Vervoer.

Plattegronden