Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Route en parkeren

Route

Naar het ziekenhuis

Openingstijden ingangen

Tussen 7.30 uur en 22.30 uur kunt u Nij Smellinghe betreden via de Hoofdingang. De Polikliniekingang is geopend van 7.00 tot 17.00 uur. Na 22.30 uur kunt u tot 7.30 uur 's ochtends gebruikmaken van de ingang bij de Spoedeisende Hulp.

Parkeren

Nij Smellinghe heeft een ruime parkeergelegenheid. De parkeertarieven zijn als volgt:

  • Eerste 20 minuten gratis
  • 20-60 minuten € 1
  • Per elk volgend uur € 1
  • Maximaal per dag € 3

Hoe kunt u betalen?
In de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis en buiten bij de polikliniekeningang staan betaalautomaten. Nadat u uw dagkaartje heeft afgerekend, heeft u een kwartier de tijd om uit te rijden. De slagbomen op het parkeerterrein van Nij Smellinghe zijn voorzien van kentekenherkenning. Dit betekent dat u uw parkeerkaart niet hoeft te gebruiken wanneer u, na betaling van het parkeergeld, het terrein wilt verlaten. De slagboom gaat automatisch open.

Daarnaast bieden wij de mogelijk om met uw bankpas in en uit te rijden. Hierdoor is het niet nodig om een dagkaartje te nemen aan de inrit en hoeft u niet meer in de rij te staan bij de betaalautomaat. Het betalen gaat dan geheel contactloos.

Week- en maandkaarten
Wanneer u langere perioden bij ons parkeert, kunt u kiezen voor een week- of maandkaart. Deze kaart kunt u kopen bij de betaalautomaten. De betaalautomaten staan in de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis en buiten bij de polikliniekeningang.

  • Weekkaart € 6,50
  • Maandkaart € 19

Elektrische laadpalen
Nij Smellinghe draagt bij aan een duurzame toekomst, in het kader hiervan zijn er elektrische laadpalen beschikbaar op het bezoekersparkeerterrein van Nij Smellinghe (rij 8). Op het parkeerterrein zijn tien elektrische laadpalen beschikbaar waar u uw elektrische auto kunt opladen tijdens het bezoek aan ons ziekenhuis. U kunt opladen met uw eigen laadpas. De kosten zijn € 0,32 exclusief BTW per kWh.

Parkeerplek bij bevalling
Nij Smellinghe heeft een speciale parkeerplek voor vrouwen die ’s avonds of ’s nachts met de auto naar het ziekenhuis komen om te bevallen. Op deze parkeerplek, aangegeven met een bord met ooievaar, kunt u parkeren, zodat u direct dicht bij de avond- en nachtingang (Spoedeisende Hulp) van Nij Smellinghe bent. We verzoeken de bestuurder van de auto om deze, na het afzetten van de patiënt, te verplaatsen naar een reguliere parkeerplek.

Gezinsparkeerplek
Brengt u een bezoek aan ons ziekenhuis met uw kindje in een kinderwagen? Dan kunt u parkeren op de speciale parkeerplekken dichter bij de ingang (rij 7). De parkeerplekken zijn aangeduid met borden met daarop een kinderwagen.

Parkeerplek mindervaliden
Bent u mindervalide? Dicht bij de ingangen van Nij Smellinghe hebben we voor u parkeerplekken gereserveerd. Zowel bij de hoofdingang als bij de polikliniekingang zijn deze parkeerplekken beschikbaar.

Tùt en d'r ùt
Snel iemand ophalen of afzetten bij het ziekenhuis? Naast de hoofdingang en de polikliniekingang is een Tùt en d'r ùt parkeerplek waar u korte tijd met de auto mag staan.

Openbaar vervoer

U kunt alleen met de bus naar Nij Smellinghe komen. Drachten heeft geen treinstation. Op doordeweekse dagen rijdt lijn 514 tussen ziekenhuis Nij Smellinghe en het busstation (Van Knobelsdorffplein) in Drachten. De bus rijdt elke werkdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur en stopt voor het ziekenhuis. 

Per 11 december 2022 stopt lijn 514 die voorheen voor het ziekenhuis stopte. Daarvoor in de plaats komen er twee Opstappers.

De Opstapper
De Opstapper dient u minimaal één uur van tevoren te reserveren door te bellen naar 0800 2802803. In het ziekenhuis hebben wij een taxitelefoon beschikbaar die u kunt gebruiken. De Opstapper haalt u vraagafhankelijk op bij van Knobelsdorffplein (lijn 6842 naar het ziekenhuis) of Transferium Oost (lijn 6841 naar het ziekenhuis) en stopt bij de ingang van het ziekenhuis. Voor het reizen met de Opstapper kunt u vooraf een e-ticket aanschaffen via deze link. Ook is het mogelijk om een kaartje bij de chauffeur te kopen (€2,50 p.p. betalen met PIN).

Reizen met de bus
De dichtstbijzijnde bushalte is Splitting. Vanaf deze bushalte rijdt er elke 10 minuten een bus naar van Knobelsdorffplein en Transferium Oost. Kijk voor de actuele reistijden op 9292 reisplanner.

De bushalte is circa zes minuten lopen vanaf de parkeerplaats van het ziekenhuis. De snelste looproutes ziet u op de afbeelding hieronder.

Plan uw route

U kunt uw route met het openbaar vervoer gemakkelijk plannen via de website van het Openbaar Vervoer.

Plattegronden