Waarmee kunnen we u helpen?
Een aantal collega's van Nij Smellinghe zijn gepromoveerd. Dit betekent dat ze wetenschappelijk onderzoek hebben uitgevoerd, een proefschrift hebben geschreven en deze hebben verdedigd voor een commissie. Met het uitvoeren van het promotieonderzoek wordt de doctorsgraad behaald. Bekijk onderstaand onze geproveerde zorgverleners.
Ad Hendrickx
Ad werkt als fysiotherapeut in ons ziekenhuis en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp Exploring lymphedema, from practice to research and back. Het proefschrift beschrijft verschillende praktijkgerichte onderzoeken naar de aanpak van lymfoedeem en benadrukt de noodzaak van aandacht voor lymfoedeem. In mijn promotieonderzoek heb ik de effecten van compressie bij patiënten met een totale knieprothese onderzocht, evenals de uitkomsten van bariatrische chirurgie (operaties om veel gewicht te verliezen) op lymfoedeem en lymfoedeem gerelateerd aan de behandeling van borstkanker. Voor het laatste deel van mijn thesis heb ik het Subjective Health Experience-model onderzocht, met nieuwe uitkomstmaten specifiek voor de lymfologische zorg.” Bekijk het proefschrift via deze link of download onderstaand de geanimeerde samenvatting/lekenversie.
- pdf Geanimeerde samenvatting - Ad Hendrickx 2,7 MB Download
Geert van der Sluis
Geert van der Sluis, programma manager en lector in Nij Smellinghe, promoveerde in 2018 aan de Universiteit Maastricht. Zijn proefschrift met de titel “From me needs Knee to knee needs me” beschrijft de ontwikkeling, implementatie en effectiviteit van een vernieuwd zorgpad voor patiënten die een totale knieprothese (TKP) ondergaan. Dit zorgpad legt de nadruk op het vergroten van de fysieke en functionele mogelijkheden van patiënten vóór de operatie, met als doel het herstel na de ingreep te optimaliseren.
In het onderzoek verlegt Geert de focus van het biomedisch 'repareren' van de knie naar het ondersteunen van de patiënt bij het bereiken van functionele doelen. Patiënten worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun herstel, waarbij hun individuele behoeften en voorkeuren centraal staan in het behandeltraject. Zijn proefschrift laat zien hoe een wetenschappelijke aanpak binnen de dagelijkse zorgpraktijk kan bijdragen aan duurzame verbeteringen in zowel patiëntuitkomsten als kostenefficiëntie. Bekijk het proefschrift via deze link