Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Wees welkom in de nieuw aangeklede wachtkamer van het Behandelhuis

Heb je binnenkort een afspraak bij het Behandelhuis in ziekenhuis Nij Smellinghe? Wees welkom en neem plaats in onze mooie wachtkamer. Mooi, omdat deze onlangs is aangekleed met prachtige foto’s aan de muur. Deze foto’s op canvas zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Nij Smellinghe.

Positieve reacties
Hedwig Feenstra, verpleegkundige in het Behandelhuis, vertelt: “We zijn ontzettend blij met de gift van Stichting Vrienden van Nij Smellinghe! We krijgen zeer regelmatig positieve reacties van patiënten.”

Friese natuur
De foto’s die op de muur hangen zijn allemaal foto’s uit de Friese natuur; de zeedijk, de wadden en een mooi dorpsgezicht. “Klopt. Wanneer je in het ziekenhuis bent of verblijft voel je je al heel snel afgesloten van de buitenwereld. Met deze prachtige afbeeldingen voel je bijna de wind door je haren en de frisse lucht in je longen. Het brengt je even in een andere wereld, en wellicht bij fijne herinneringen.”, aldus Hedwig.

Een verrijking voor iedereen
Het was voor het Behandelhuis een uitdaging om voor deze foto’s te kiezen. Hedwig: “Het was heel leuk om door de prachtige kunst te scrollen en er over na te denken wat een mooie, passende verrijkende aanvulling zou zijn op onze afdeling. En wij vonden deze foto’s het meest passend. Sowieso ben ik er van overtuigd dat kunst, in welke vorm dan ook, een verrijking is voor iedereen. Of je hier nou patiënt bent of werkt. Het brengt je in parallelle werelden die je bijna even vergeten bent. Je wordt binnen de muren van het ziekenhuis opgeslokt door je ziekzijn of werk. Het Behandelhuis is erg blij met de gift van Stichting Vrienden van Nij Smellinghe. “Absoluut, onze afdeling is een stuk mooier aangekleed.”

Stichting Vrienden van Nij Smellinghe
Speelgoed voor de kinderen in verschillende wachtkamers van onze poliklinieken, kunst aan de muur, jaarlijks meer dan 1.000 knuffels voor zieke kinderen, een fietslabyrint voor de polikliniek Fysiotherapie en iedere week verse bloemen in het Stiltecentrum. Dit zijn enkele voorzieningen die de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe in het ziekenhuis jaarlijks financiert of eenmalig heeft betaald. Met deze projecten hoopt de stichting het bezoek aan het ziekenhuis voor patiënten en bezoekers aangenamer te maken.

De Vrienden zoeken nieuwe vrienden
Voor veel van de aanvullende voorzieningen die door de Vrienden betaald worden, is ieder jaar geld nodig. Daarnaast zijn er nog steeds veel wensen, zoals vervanging en uitbreiding van speelgoed in diverse wachtkamers en cadeautjes na onderzoek. Daarom zijn de Vrienden op zoek naar nieuwe Vrienden!  

Wilt u ook Vriend van Nij Smellinghe worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Een eenmalige gift is ook van harte welkom

Kunst aan de muur in het Behandelhuis