Spring naar inhoud

Kikker Melle wordt uitgedeeld aan alle baby’s die geboren worden in ons ziekenhuis en aan chronisch zieke kinderen die vaak de kinderafdeling of de poli bezoeken. De Stichting Vrienden van Nij Smellinghe financiert de knuffels voor de Kinderafdeling.

Totstandkoming van Melle

Wist je dat de naam Melle is gekozen door onze bezoekers? Tijdens de open dag van het ziekenhuis in 2019 was dit een prijsvraag. Melle gekozen. Melle kun je bijna terug vinden in onze naam: Nij Smellinghe en de naam betekent: ‘de eerste ontmoeting/kennismaking na de geboorte tussen de kersverse ouders en pasgeboren baby.’

Stichting Vrienden van Nij Smellinghe

Speelgoed voor de kinderen in verschillende wachtkamers van onze poliklinieken, kunst aan de muur, jaarlijks meer dan 1.000 knuffels voor zieke kinderen, een fietslabyrint voor de polikliniek Fysiotherapie en iedere week verse bloemen in het Stiltecentrum. Dit zijn enkele voorzieningen die de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe in het ziekenhuis jaarlijks financiert of eenmalig heeft betaald. Met deze projecten hoopt de stichting het bezoek aan het ziekenhuis voor patiënten en bezoekers aangenamer te maken

De Vrienden zoeken nieuwe vrienden

Voor veel van de aanvullende voorzieningen die door de Vrienden betaald worden, is ieder jaar geld nodig. Daarnaast zijn er nog steeds veel wensen, zoals vervanging en uitbreiding van speelgoed in diverse wachtkamers en cadeautjes na onderzoek. Daarom zijn de Vrienden op zoek naar nieuwe Vrienden! 

Wilt u ook Vriend van Nij Smellinghe worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Een eenmalige gift is ook van harte welkom.