Spring naar inhoud

Thuis, in alle rust een vragenlijst invullen met Mijn Nij Smellinghe

Het gemak van online patiëntenportaal

Makkelijk en vertrouwd

Makkelijk en vertrouwd. Dat zijn de woorden die mevrouw Hoekstra-Zeilstra gebruikt voor het invullen van de online vragenlijsten via het online patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe.

Vooronderzoek op de polikliniek Preoperatieve screening

Mevrouw Hoekstra-Zeilstra wordt binnenkort geopereerd in Nij Smellinghe. Voorafgaand aan de operatie heeft zij een afspraak op de polikliniek Preoperatieve screening. Elke patiënt die in Nij Smellinghe wordt geopereerd met verdoving of onder narcose, bezoekt deze polikliniek waar een anesthesioloog de gezondheid en het medicijngebruik van de patiënt onderzoekt. Deze arts bespreekt de gezondheidstoestand met de patiënt, bepaalt of er aanvullend onderzoek nodig is en beslist samen met de patiënt welke verdoving wordt gegeven.

Vragenlijst in alle rust invullen

Ter voorbereiding op de afspraak bij de polikliniek Preoperatieve screening vullen patiënten een vragenlijst in. Dit hoeft niet tijdens de afspraak in het ziekenhuis, maar gaat online via Mijn Nij Smellinghe. Ook mevrouw Hoekstra-Zeilstra heeft de vragenlijst ingevuld via het online patiëntenportaal. “Ik vond dit heel prettig. Je kan de vragenlijst thuis rustig invullen en de vragen even laten bezinken. In het ziekenhuis kan het toch spannend zijn en kan je het gevoel hebben dat je het snel moet doen”, volgens mevrouw Hoekstra-Zeilstra. “Ik kreeg via een mailtje een bericht dat er een vragenlijst voor mij klaar stond. Na het inloggen kon ik het gemakkelijk vinden. Binnen twee dagen heb ik de vragenlijst verstuurd.” Mevrouw Hoekstra-Zeilstra was al bekend met Mijn Nij Smellinghe. “Ik vind het heel handig om je afspraken te bekijken en je uitslagen te lezen. Je weet nu als patiënt veel meer. Wat een verschil met 20 of 30 jaar geleden.”