Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Sterftecijfer

Ieder jaar berekent het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor ieder ziekenhuis in Nederland hoeveel patiënten er zijn overleden. Dit sterftecijfer noemen we ook wel de Hospital Standard Mortality Rate (HSMR).

HSMR

In het ene ziekenhuis liggen meer patiënten met levensbedreigende ziekten dan in het andere. Daarom vergelijkt de Hospital Standard Mortality Rate (HSMR) het werkelijke sterftecijfer met het sterftecijfer dat we kunnen verwachten op basis van de patiëntkenmerken.

SMR

Naast de HSMR wordt ook de Standard Mortality Rate (SMR) gemeten. Dit cijfer geeft net als de HSMR aan hoe hoog de sterfte in een ziekenhuis is, maar dan voor een bepaalde diagnosegroep of patiëntencategorie.

Wat doen we met deze cijfers?

Wij gebruiken deze cijfers om onze kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren. Op basis van de cijfers kunnen we aanpassingen doen in ons behandelbeleid.

Downloads

  1. pdf Download hier het HSMR-rapport van 2018-2020 243 kB Download