Spring naar inhoud

Mijn Nij Smellinghe

Welkom op het patiëntenportaal van Nij Smellinghe

Uw medische gegevens, afspraken of informatie over uw behandeling bekijken? Log veilig in op uw patiëntenportaal met DigiD.

Inloggen met DigiD

Patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe is bereikbaar via de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon met internet. Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen, kunt u alleen inloggen via DigiD met de DigiD-app of met sms-controle. Informatie over DigiD, het installeren van de app en het instellen van sms-controle kunt u vinden op de website van DigiD. Hier vindt u video's met uitleg over DigiD.

Inloggen Mijn Nij Smellinghe met DigiD

Zelf online afspraak inplannen

Voor een gedeelte van de afspraken in Nij Smellinghe is het mogelijk om zelf online uw afspraak in te plannen via het patiëntenportaal. Of dit ook voor uw afspraak geldt, staat in het bericht dat u van ons heeft ontvangen. Heeft u via uw huisarts een verwijzing naar Nij Smellinghe gekregen? Dan heeft u een verwijsnummer (ook wel ZD-nummer genoemd) gekregen. Door in te loggen met het verwijsnummer, kunt u de afspraak inplannen.

Inloggen Mijn Nij Smellinghe met verwijsnummer

Wat kunt u op Mijn Nij Smellinghe? 

  • Afspraken maken of bekijken
  • Uw persoonlijke gegevens en instellingen inzien en wijzigen
  • Uw medisch dossier inzien, bestaande uit onder andere de brieven, onderzoeksuitslagen en de medicatie die bij Nij Smellinghe bekend is
  • Radiologische beelden bekijken
  • Vragenlijsten invullen ter voorbereiding op uw afspraak of behandeling
  • Uw mening geven over Nij Smellinghe via het patienttevredenheidsonderzoek 
  • Persoonlijk voorlichtingsmateriaal (zoals folders) inzien over uw aandoening, onderzoek of behandeling

Bent u in het buitenland?

Dan kunt u in verband met veiligheidsredenen niet inloggen in Mijn Nij Smellinghe. 

Inloggen voor uw kind

Via het DigiD-account van uw kind kunt u inloggen in de Mijn Nij Smellinghe-omgeving van uw kind. Heeft uw kind nog geen DigiD? Vraag dit dan gratis aan via DigiD aanvragen | DigiD. Na de aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een brief van DigiD met activeringscode. 

Hierbij gelden de volgende regels (meer informatie hierover vindt u op de website van DigiD): i​​​​​​s uw kind jonger dan 14 jaar? Dan mag u als ouder of voogd uw kind helpen bij het aanvragen en gebruiken van DigiD. Is uw kind 14 jaar of ouder? Dan moet uw kind zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. DigiD is vanaf 14 jaar namelijk strikt persoonlijk.

Vragen?

Heeft u vragen over de inhoud van uw medisch dossier? Stel deze tijdens de eerstvolgende afspraak met uw behandelend arts. Of neem contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Heeft u vragen over het gebruik van Mijn Nij Smellinghe?

  • Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden 
  • Mail naar mijn@nijsmellinghe.nl
  • Bel de Receptie via 0512 588 888
  • Of kom langs bij het Informatiepunt bij de Hoofdingang

DigiVitaler - oefenen met digitale zorg

DigiVitaler - oefenen met digitale zorg

Het is mogelijk om een korte, tweedelige cursus te volgen waarin wordt uitgelegd hoe Mijn Nij Smellinghe en BeterDichtbij werken. Er wordt ook aandacht besteed aan digitale veiligheid: hoe gaat u om met persoonlijke gegevens zoals DigiD?
Met deze cursus kunnen wij iedereen die daar behoefte aan heeft wegwijs maken in de digitale zorgwereld.

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie of om u aan te melden. 

Lees hier meer informatie over de cursus DigiVitaler

Handleidingen

  1. pdf Korte handleiding Mijn Nij Smellinghe 828 kB Download
  2. pdf Uitgebreide handleiding Mijn Nij Smellinghe 990 kB Download

Veelgestelde vragen - Algemeen

Veelgestelde vragen - Inloggen

Veelgestelde vragen - (Inzage) gegevens

  • Hoe zit het met de veiligheid van mijn gegevens?

    Wij gaan op een veilige manier met uw digitale gegevens om, conform de Wet bescherming persoonsgegevens. Daarnaast is inloggen met DigiD veilig. U kunt zelf bijdragen aan veilig gebruik van Mijn Nij Smellinghe:

    • Log uit op het moment dat u Mijn Nij Smellinghe niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser
    • Ga zorgvuldig om met afdrukken die u maakt van uw gegevens
    • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bewaar deze daarom op een veilige plek
    • Sla uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dit betekent namelijk dat iedereen die toegang heeft tot uw computer, ook uw inlognaam en wachtwoord kan vinden
    • Gebruik een screensaver. Voorbijgangers kunnen uw gegevens dan niet direct zien als u even weg bent van uw computer
    • Gebruikt u draadloos internet? Zorg er dan voor dat uw internetmodem of router beveiligd is met encryptie. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruikmaken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen
  • Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?

    Wij gaan altijd zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw privacy en (medische) gegevens. Wij willen graag weten hoe vaak Mijn Nij Smellinghe wordt gebruikt. Daarom registeren we elke keer dat u inlogt. De gegevens die u zelf invoert/aanpast in Mijn Nij Smellinghe komen in uw medisch dossier.

  • Ik ben jaren geleden in Nij Smellinghe behandeld. Kan ik via Mijn Nij Smellinghe mijn (medische) gegevens inzien?

    Alle patiënten die voor een consult of behandeling in Nij Smellinghe zijn geweest en bij wie het legitimatiebewijs is gecontroleerd en geregistreerd kunnen inloggen in Mijn Nij Smellinghe. We bewaren uw medisch dossier minimaal 20 jaar. Uitslagen en brieven vanaf 1 juni 2018 zijn beschikbaar in Mijn Nij Smellinghe.

  • Is het mogelijk om de gegevens van mijn kind in te zien?

    Via DigiD kunt u inloggen in de Mijn Nij Smellinghe-omgeving van uw kind. Heeft uw kind nog geen DigiD? Vraag dit dan gratis aan via DigiD aanvragen | DigiD. Na de aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een brief van DigiD met activeringscode.

    Hierbij gelden de volgende regels (meer informatie hierover vindt u op de website van DigiD): i​​​​​​s uw kind jonger dan 14 jaar? Dan mag u als ouder of voogd uw kind helpen bij het aanvragen en gebruiken van DigiD. Is uw kind 14 jaar of ouder? Dan moet uw kind zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. DigiD is vanaf 14 jaar namelijk strikt persoonlijk.

  • Ik ben vertegenwoordiger (mantelzorger, begeleider, mentor of curator) van een patiënt. Kan ik de gegevens van de persoon waarvoor ik zorg inzien?

    Wanneer u vertegenwoordiger bent van een patiënt, kunt u zijn of haar medische gegevens opvragen of inzien via Mijn Nij Smellinghe. Daarvoor heeft u een machtiging nodig. Deze machtiging vraagt u aan bij de behandelaar of de betreffende polikliniek. De medisch behandelaar maakt uiteindelijk de beslissing of u als vertegenwoordiger een machtiging krijgt. Klik hier voor meer informatie.

  • Kan ik als nabestaande gegevens van een overleden patiënt inzien via Mijn Nij Smellinghe?

    De medische gegevens van overleden patiënten zijn vertrouwelijk. Nabestaanden hebben geen recht op inzage in het dossier van een overleden patiënt. Er is wel een aantal uitzonderingen.

    Aan nabestaanden mag inzage in gegevens of een afschrift van gegevens uit het dossier van een overleden patiënt worden verstrekt als:

    • De patiënt hiervoor voor het overlijden toestemming heeft gegeven
    • Op grond van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) een mededeling van een incident is ontvangen
    • Er sprake is van een zwaarwegend belang
    • Het gaat om de ouders of voogd van een overleden kind jonger dan 16 jaar

    Als één van bovenstaande uitzonderingen op u van toepassing is, dan kunt u contact opnemen met de behandelaar of de betreffende polikliniek om uw verzoek tot inzage te bespreken.

  • Ik heb een vraag over een uitslag. Wat moet ik doen?

    Uitslagen zijn soms lastig te begrijpen en mogelijk nog niet helemaal compleet. De zorgverlener heeft alle uitslagen nodig om volledig beeld van uw gezondheidssituatie te krijgen. De uitslagen worden op het portaal getoond. Er kunnen uitslagen staan die uw behandelaar nog niet met u heeft besproken. Hiervoor wordt een afspraak met u gemaakt.