Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Trots! Vrijwilligerswerk in ziekenhuis Nij Smellinghe bestaat 40 jaar

Sinds 1982 zetten enthousiaste vrijwilligers zich in voor de patiënten en bezoekers van ziekenhuis Nij Smellinghe. Van het begeleiden van patiënten naar de juiste polikliniek of afdeling, tot het maken van een praatje en het beantwoorden van verschillende soorten vragen. Elke dag staan er in Nij Smellinghe vijftien vrijwilligers paraat om daar waar nodig hulp en ondersteuning te bieden. Net dat beetje extra persoonlijke aandacht, dat maakt al onze vrijwilligers onmisbaar. In de afgelopen jaren is de groep vrijwilligers enorm gegroeid. Waar dit bij het 25-jarig jubileum nog 38 gastvrouwen waren, zijn er vijftien jaar later ruim 95 vrijwilligers. Alle vrijwilligers van de afgelopen 40 jaar zetten wij daarom op vrijdag 9 september in het zonnetje in De Lawei.

Vrijwilligers zorgen voor een gastvrije en gemoedelijke sfeer
“Onze vrijwilligers begeleiden de mensen naar de juiste poli of afdeling, vragen hoe het gaat en maken een praatje. Dit zorgt voor een gastvrije en de gemoedelijke sfeer in het ziekenhuis, vertelt Karla Zwart, coördinator vrijwilligers in Nij Smellinghe. “Dat beetje extra aandacht maakt de vrijwilligers al 40 jaar van grote meerwaarde voor het ziekenhuis.” 

Anneke de Koning, drie jaar vrijwilliger in Nij Smellinghe vertelt enthousiast: “Ik wil graag iets voor een ander betekenen. Daarnaast hou ik ook erg van organiseren en het op orde brengen van zaken. In het vrijwilligerswerk kan ik mijn ei kwijt.”

Reünie voor (oud) vrijwilligers
Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, organiseert Nij Smellinghe een reünie in schouwburg De Lawei op vrijdag 9 september 2022. Speciaal voor iedereen die vrijwilliger is of is geweest.

Alle vrijwilligers, oud en nieuw zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via www.nijsmellinghe.nl/reunievrijwilligers

Let op! Aanmelden is verplicht en kan tot en met vrijdag 26 augustus 2022.

Datum: Vrijdag 9 september 2022
Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Locatie: Schouwburg De Lawei te Drachten

Vrijwilliger worden bij Nij Smellinghe
Wilt u wat betekenen voor onze patiënten?
U kunt zich aanmelden via: www.nijsmellinghe.nl/vrijwilligers