Corona Check app

Geplaatst op 06 mei 2020

Misschien heeft u er al iets over gehoord of gelezen: de CORONA Check. De app is een initiatief van het OLVG in Amsterdam en Luscii, een softwarebedrijf gespecialiseerd in thuismeten. Ziekenhuis Nij Smellinghe is supporter van deze app. Via de app kunt u gezondheidsproblemen, die door het coronavirus kunnen worden veroorzaakt, doorgeven. U kunt de app trouwens ook gebruiken als u nog geen klachten hebt. Zo signaleert u sneller of u klachten ontwikkelt die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. De app is gratis.

Afbeelding hoe de Corona Check app er uit ziet

Hoe werkt de app?

Als gebruiker beantwoordt u elke dag via de app enkele vragen over uw gezondheid. Een medisch team bekijkt de antwoorden en onderneemt daarop zo nodig actie. Het coronacheck-team kijkt alleen naar wat iemand heeft ingevuld in de app en kan niet in medische dossiers kijken. Ook worden de antwoorden niet gekoppeld aan iemands medische dossier.

Waarom deelnemen?

Wij vinden het als Nij Smellinghe belangrijk dat u  gezond bent en blijft. Door het invullen van deze gegevens wordt er eerder gesignaleerd dat er klachten zijn en voorkomen we een eventuele verspreiding van het virus. Dit is uiteraard ook van groot belang voor de kwetsbare groepen.

Daarnaast wordt de app gebruikt om data te verzamelen. Deze data wordt (uiteraard geanonimiseerd) gebruikt voor verder onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus.

Hoe meld ik me aan?

U kunt zich aanmelden via de pagina https://decoronacheck.nl/ en daarna de app gratis downloaden.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen over de corona-check app op de website van het OLVG. Hier leest u ook meer informatie over de gebruikersvoorwaarden en privacystatement.

Meer informatie

Voor wie meer wil weten hoe het werkt hieronder aantal links over de Corona Check app:

De Corona Check is een aanvulling op de gewone zorg. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, neem dan contact op met uw eigen huisarts en of behandeld specialist.