Spring naar inhoud

PianoDuo DimitrovBoelee verzorgt zondagmiddagconcert in ziekenhuis Nij Smellinghe

Praktische informatie

Locatie
Ziekenhuis Nij Smellinghe. Restaurant bij de hoofdingang van het ziekenhuis rondom de zwarte vleugel.
Foto: facebook.com/DimitrovBoelee-427755974647204/
Foto: facebook.com/DimitrovBoelee-427755974647204/

Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee verzorgen zondagmiddag 29 september van 15.30 - 16.30 uur het zondagmiddagconcert in ziekenhuis Nij Smellinghe. Patiënten, familie en vrienden, medewerkers, bezoekers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis.

Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee zijn klassieke musici. Hun samenwerking begon tijdens hun studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Een opmerkelijk duo dat al snel in de prijzen viel en regelmatig voor radio en tv optreedt.

Glans in de ogen van de luisteraars
‘So here we are. Enjoy the journey. We willen de glans in de ogen van onze luisteraars zien. We willen ons publiek opwinding bezorgen en dat ze iets ontdekken en ervaren dat ze nooit eerder hebben ervaren.’
Elvire maakt de inleving voor het publiek nog groter door voor elk stuk iets over de muziek te vertellen.

Doel van de concerten
Het doel van de zondagmiddagconcerten is om muziek een plek te geven in het ziekenhuis om het welzijn van de patiënten, bezoekers en medewerkers te bevorderen. Muziek raakt mensen, roept gevoelens op, zorgt voor afleiding en daardoor neemt welbevinden, ontspanning en gastvrijheid toe.

Organisatie
De concerten worden georganiseerd en gecoördineerd door de werkgroep Muziek Nij Smellinghe en zijn mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe.