Spring naar inhoud

Mirjam van der Markt verzorgt zondagmiddagconcert in ziekenhuis Nij Smellinghe

Praktische informatie

Locatie
Ziekenhuis Nij Smellinghe. Restaurant bij de hoofdingang van het ziekenhuis rondom de zwarte vleugel.
Foto: facebook.com/DimitrovBoelee-427755974647204/
Foto: facebook.com/DimitrovBoelee-427755974647204/

Mirjam van der Markt verzorgt zondagmiddag 27 oktober van 15.30 – 16.30 uur een bijzonder zondagmiddagconcert in ziekenhuis Nij Smellinghe. Patiënten, familie en vrienden, medewerkers, bezoekers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis.


Een ervaren muzikant
Al vanaf haar twaalfde maakt Mirjam van der Markt muziek. Ze begon op het orgel en speelde daarna dwarsfluit en piano. Op de piano begeleidde ze vanaf die leeftijd al kosten in Noord Holland. Daarna speelde ze in verschillende bandjes, maar speelde ze ook op bruiloften, doopvieringen, begrafenissen of crematies en voorzag ze restaurants van live achtergrondmuziek.

In 2014 heeft Mirjam haar diploma Koordirectie gehaald en heeft ze een kinderkoor gedirigeerd en een ritmisch koor jarenlang begeleidt.

Mirjam van der Markt woont in Drachten en is momenteel dirigente van Gospelkoor The Lighting Stars uit Ureterp en vrouwenkoor Hjerres uit Ureterp. Zondagmiddag 27 oktober begeleidt ze zichzelf op de piano en laat ze alle belangstellenden genieten van lichte muziek en popmuziek.

Doel van de concerten
Het doel van de zondagmiddagconcerten  is om muziek een plek te geven in het ziekenhuis om het welzijn van de patiënten, bezoekers en medewerkers te bevorderen. Muziek raakt mensen, roept gevoelens op, zorgt voor afleiding en daardoor neemt welbevinden, ontspanning en gastvrijheid toe.

Organisatie
De concerten worden georganiseerd en gecoördineerd door de werkgroep Muziek Nij Smellinghe en zijn mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe.