Spring naar inhoud

Fysiotherapie

De afdeling fysiotherapie van Nij Smellinghe behandelt zowel klinische als poliklinische patiënten van ons ziekenhuis.
Om voor therapie in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van uw specialist nodig. De afdeling fysiotherapie is niet direct toegankelijk. Aanmeldingen via de huisarts verwijzen wij door naar onze collega’s in een eerstelijns praktijk. Alleen bij uitzondering worden rechtstreekse verwijzingen op nadrukkelijk verzoek van uw huisarts geaccepteerd.

Vergoeding ziektekostenverzekering

Voordat u start met fysiotherapie dient u na te gaan in welke mate fysiotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering bij uw zorgverzekeraar. U wordt geacht zelf de polisvoorwaarden te kennen.
Als u een rekening ontvangt moet u deze rechtstreeks betalen aan Nij Smellinghe. U bent zelf verantwoordelijk voor de verdere afhandeling met uw zorgverzekeraar.

Openingstijden

De openingsuren van de polikliniek fysiotherapie zijn van
maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur. Wij vragen u vriendelijk u aan de afgesproken tijd te houden. Start alleen op aanwijzing van uw therapeut met uw training.

Afspraken maken

Bij het maken van afspraken houden we rekening met uw én onze mogelijkheden. Door onze klinische zorgverlening vragen we enige flexibiliteit in het tijdstip van de behandeling/training van u.

Verhinderd?

Afmeldingen graag 24 uur van tevoren melden. U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 08.00 uur en 16.30 uur op telefoonnummer (0512) 588 245. Houd uw patiëntenpas gereed, wij kunnen om uw patiëntnummer vragen.

Enkele richtlijnen


Als u gebruik maakt van de oefenzaal wordt u dringend verzocht schone schoenen en een handdoek te gebruiken.
Nadat u klaar bent op een trainingsapparaat, maak deze dan (indien nodig) schoon met uw handdoek en/of de aanwezige schoonmaakdoekjes.
Er is gelegenheid te douchen. U moet wel zelf een handdoek en zeep/shampoo meenemen.

Waardevolle spullen

Er zijn kluisjes waarin u uw persoonlijke spullen kunt opbergen tijdens de training/therapie. Laat de sleutel in het slot bij uw vertrek.

Rapportage

Uw fysiotherapeut rapporteert de voortgang van de behandeling schriftelijk of mondeling aan de verwijzend specialist. Als er contact wordt gezocht met andere behandelaars, dan gebeurt dit altijd met uw instemming.

Kwaliteit

Uw mening is waardevol bij ons streven naar continue kwaliteitsverbetering. Wilt u aan het einde van de behandelserie het patiënttevredenheidsformulier digitaal invullen?

Mijn Nij Smellinghe patiëntenportaal 

Met Mijn Nij Smellinghe kunt u veel zaken online doen, op een tijdstip dat het u uitkomt. Voor de afdeling fysiotherapie geldt dat u een overzicht van uw afspraken kunt inzien. U kunt inloggen op Mijn Nij Smellinghe via onze website. Wilt u hier meer over weten? Een folder over Mijn Nij Smellinghe is op de afdeling verkrijgbaar.

BeterDichtbij

Heeft u een vraag aan uw behandelaar? Of is het goed dat u en uw behandelaar elkaar zien, maar makkelijker om dat vanuit huis te doen? Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Ook Nij Smellinghe stelt BeterDichtbij aan u beschikbaar. Makkelijk en veilig.

Wilt u graag meer weten over BeterDichtbij in Nij Smellinghe? Vraag ernaar bij uw behandelaar of de afdeling.

Download PDF