Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Allergie huidtest

U komt naar het ziekenhuis om een allergie huidtest te laten maken. In deze folder wordt kort uitgelegd wat een allergie huidtest is en hoe het wordt uitgevoerd.

Wat gebeurt er bij een allergie huidtest?

Met dit onderzoek wordt gekeken of er bij u sprake is van een allergische reactie op bepaalde stoffen.

Voorbereiding

U hoeft voor het onderzoek niet nuchter te zijn. Bepaalde medicijnen mogen tijdelijk niet worden ingenomen. U krijgt bij het maken van de afspraak hierover instructies. U mag geen bodylotion of crèmes op uw armen smeren tijdens de dag van het onderzoek.
Vergeet niet uw patiëntenpas mee te nemen.

Verloop van het onderzoek

U kunt zich op de afgesproken tijd melden bij de balie van de afdeling Functieonderzoeken. Vanuit de wachtruimte wordt u opgeroepen door een longfunctielanalist(e). Die voert het onderzoek uit en begeleidt u. U wordt naar een onderzoekskamer gebracht. Hier kunt u op een stoel plaatsnemen. De test wordt zittend uitgevoerd. Op de binnenkant van uw beide onderarmen krijgt u druppeltjes vloeistof. Elk druppeltje bevat een allergeen extract. Dit kan een allergische reactie veroorzaken. Met een naaldje wordt de druppel in de huid geprikt.

Als de test positief is kan er een rode plek ontstaan met een jeukend bultje.

Dit kan het gevoel geven dat u geprikt bent door een mug. Na 15 minuten wordt de test afgelezen. Het hele onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Na het onderzoek

De resultaten van het onderzoek worden door uw behandelend arts beoordeeld. De longfunctieanalist(e) kan er dus geen mededelingen over doen.

Verhinderd

Als u verhinderd bent, wilt u dit dan zo snel mogelijk doorgeven aan de secretaresse van polikliniek longziekten, telefoonnummer 0512 588 816. De polikliniek is bereikbaar tussen 8.30-9.30 uur of 13.15-14.15 uur. In uw plaats kan een andere patiënt voor dit onderzoek komen.

Download PDF