Spring naar inhoud

Allergiehuidtest Polikliniek KNO

U heeft een afspraak met een allergiehuidtest op

……………..….....….....……………… om ……..............… uur.

In deze folder wordt kort uitgelegd wat een allergiehuidtest is en hoe deze wordt uitgevoerd.

Wat gebeurt er bij een allergiehuidtest?

Met dit onderzoek wordt gekeken of er bij u sprake is van een allergische reactie op de meest voorkomende inhalatieallergenen zoals huisstofmijt, graspollen, boompollen en dieren.

Voorbereiding

U hoeft voor het onderzoek niet nuchter te zijn.

Om de allergietest niet te beïnvloeden mag u drie dagen voor de test geen anti allergietabletten (= antihistaminica) slikken. Neusspray mag u gewoon doorgebruiken.

U mag geen bodylotion of crèmes op uw armen smeren op de dag van het onderzoek.
 

Verloop van het onderzoek

De test wordt zittend uitgevoerd. Op de binnenkant van uw onderarm krijgt u druppeltjes vloeistof. Elk druppeltje bevat een allergeenextract. Dit kan een allergische reactie veroorzaken. Via een krasje door de druppel heen wordt het allergeen in contact gebracht met de huid. De krasjes doen nauwelijks pijn.

Als de test positief is kan er een rode plek ontstaan met een jeukend bultje. Dit kan het gevoel geven dat u geprikt bent door een mug. Na 15 minuten wordt de test afgelezen. Het hele onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Na het onderzoek

De resultaten van het onderzoek worden door uw behandelend arts beoordeeld en met u besproken.

Verhinderd

Wanneer u verhinderd bent, dit graag zo snel mogelijk doorgeven aan de secretaresse van de polikliniek KNO. Dit kan via telefoon 0512 588 804.

Download PDF