Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Tatoeages verwijderen

Begin 2021 heeft ziekenhuis Nij Smellinghe geïnvesteerd in een nieuwe PicoWay laser. Deze laser is de beste in zijn vak op het gebied van tatoeage en pigmentaandoeningen. De PicoWay heeft een award gewonnen voor “Best energy treatment of the year 2020” en word beschouwd als de snelste, veiligste, krachtigste en meeste effectiefste laser voor het verwijderen van tatoeages en pigmentaandoeningen.

Verwijderen van alle soorten tatoeages

De PicoWay heeft als enige Picolaser een viervoudige golflengte van 1064nm, 730 nm, 785nm en 532nm speciaal om alle kleuren tatoeages te kunnen behandelen. De golflengte van de laser bepaalt namelijk de kleur van het laserlicht en hoe goed het laserlicht door de tatoeage inkt wordt geabsorbeerd. Om tatoeages in alle kleuren effectief te behandelen zijn, zoals bij de PicoWay, meerdere kleuren laserlicht nodig.

Hoe werkt de PicoWay laser?

De PicoWay verwijderd uw tatoeage met minimale warmte en bijeffecten op een veilige en snelle manier. Maar hoe werkt deze laser precies? Hieronder leggen we het aan u uit:

Door de absorptie van het laserlicht wordt lichtenergie omgezet in warmte. Deze warmte (thermische energie) wordt omgezet in mechanische energie. Uw huid komt onder druk te staan waardoor een schokgolf van energie word aangebracht. Door deze schokgolf worden ook (omliggende) inktdeeltjes vergruisd. 70% Van de vergruizing vindt bij de PicoWay behandeling plaats door deze mechanische opgewekte energie (schokgolf) en niet meer door thermische energie.

Dit is een groot verschil met de traditionele lasers, de vergruisde inktdeeltjes zijn nog nooit zo klein geweest. De uiteengevallen minuscule inktdeeltjes die tot ‘stof’ zijn gemaakt worden daarna veel makkelijker door het lichaam afgevoerd via het lymfesysteem. Uw tatoeage wordt dus met minimale warmte en bijeffecten het veiligst en het snelst verwijderd. De PicoWay behandeling is daardoor de meest comfortabele manier van tattoo verwijderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Ten opzichte van de oudere nano seconden lasers zijn er met de PicoWay laser minder behandelingen nodig. Tijdens de intake kijken we naar de eigenschappen van uw tatoeage en bespreken we de mogelijkheden met u. De eigenschappen die van belang zijn:

1. Is uw tatoeage door een amateur of professional gezet
2. Hou oud is uw tatoeage
3. Welke kleuren heeft uw tatoeage
4. Op welke plek van uw lichaam zit de tatoeage
5  Wat is uw huidtype
6. Welke inkt dichtheid heeft uw tatoeage
7. Heeft u littekenweefsel door het zetten van uw tatoeage

Doet de behandeling pijn?

Het laseren van uw tatoeage is helaas niet geheel pijnloos. Het voelt als een tik op de huid en is best even gevoelig. De ene locatie zal gevoeliger zijn dan de andere. Mocht de behandeling te pijnlijk zijn dan kan er een verdovende crème voorgeschreven worden en zal de behandeling daardoor minder pijnlijk zijn. De PicoWay laser is gelukkig minder pijnlijk dan de nanoseconde lasers.

Nabehandeling

Na het laseren ziet uw huid er wat bleek uit, later verkleurt uw huid naar rood of roodbruin. Het kan zijn de behandeling een lichte zwelling veroorzaakt. Een enkele keer kan er ook blaarvorming zijn. Om dit goed te verzorgen werken we na de behandeld met een ontstekingsremmende en koelende zalf (zilversulfadiazine). Hiermee kunt u uw tatoeage twee maal daags insmeren over een periode van vijf dagen. Is een tweede behandeling nodig? Dan kan dit na zes tot acht weken weer plaatsvinden.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Prijslijst

  1. pdf Prijslijst Huid- en laserkliniek 441 kB Download