Spring naar inhoud

Tatoeages verwijderen

Nij Smellinghe beschikt over de PicoWay laser. Deze laser heeft de award gewonnen voor “Best energy treatment of the year” en word beschouwd als “The golden standard” voor het verwijderen van tatoeages en pigmentaandoeningen.

Kleuren

De golflengte van de laser bepaalt de kleur van het laserlicht en hoe goed het laserlicht door de tattoo inkt wordt geabsorbeerd.

Om tatoeages in alle kleuren effectief te behandelen zijn er meerdere kleuren laserlicht nodig. PicoWay heeft de volgende golflengtes van 1064nm, 730 nm en 532nm speciaal om de meeste kleuren tatoeages te kunnen behandelen. Alleen de kleuren geel gaat erg lastig en wit zal altijd zichtbaar blijven.

Werking

Door de absorptie van het laserlicht wordt de lichtenergie omgezet in warmte.

De warmte (thermische energie) wordt hier omgezet in mechanische energie. Het materiaal is onder druk komen te staan en hierdoor treedt een schokgolf van energie op. Door deze schokgolf worden ook omliggende inktdeeltjes vergruisd. 70% Van de vergruizing vindt bij de PicoWay behandeling plaats door mechanische (schokgolf) opgewekte energie en niet meer door thermische energie. Dit is een zeer groot verschil met de traditionele lasers. De vergruisde inktdeeltjes zijn nog nooit zo klein geweest. De uiteengevallen minuscule inktdeeltjes die tot ‘stof’ zijn gemaakt worden veel makkelijker door het lichaam afgevoerd via het lymfesysteem.

Uw tatoeage wordt dus met minimale warmte en bijeffecten het veiligst en het snelst verwijderd. De PicoWay behandeling is daardoor de meest comfortabele manier van tattoo verwijderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Ten opzichte van de oudere nano seconden lasers. Zijn er met de picolaser minder behandelingen nodig. Tijdens de intake wordt aan de hand van een aantal eigenschappen dit met u besproken.

  1. of de tatoeage amateuristisch of professioneel is gezet
  2. de leeftijd van de tatoeage
  3. De kleuren van de tatoeage
  4. de plaats waar de tatoeage op het lichaam zit.
  5. huidtype
  6. Dichtheid inkt
  7. aanwezige littekenweefsel door het zetten van de tatoeage

Bijwerkingen

Hoewel de Picoway gebruik maakt van de nieuwste techniek, kunnen altijd bijwerkingen ontstaan. De belangrijkste bijwerkingen zijn het ontstaan van hypo- en hyperpigmentatie. Dit houdt in dat de huid lichter (hypo) of juist donkerder (hyper) kan verkleuren. Deze kunnen in verloop van tijd spontaan verminderen en terug kleuren, in sommige gevallen is dit helaas blijvend. Een andere mogelijke bijwerking is vorming van minimale littekenvorming. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en middelen bestaat toch altijd nog een kans dat dit ontstaat.

Nabehandeling

Direct na het laseren ziet de huid wat wit. Later zal dit rood of roodbruin verkleuren.

Soms is er ook lichte zwelling. Een enkele keer kan er ook blaarvorming zijn. Om dit goed te verzorgen wordt er  na behandeld met een ontstekingsremmende en koelende zalf (zilversulfadiazine) U dient de tatoeage twee maal daags in te smeren gedurende vijf dagen.

De volgende behandeling zal 6 tot 8 weken later zijn.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Prijslijst

  1. pdf Prijslijst Huid- en laserkliniek 441 kB Download