Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Rode en blauwe beenvaatjes

Wilt u de rode en blauwe vaatjes in uw benen behandelen, dan gebruiken we een Mydon laser. Deze laser is geschikt voor het behandelen van zowel rode als blauwe vaatjes op uw been. Met name de blauwe beenvaten zijn goed te behandelen

Rode oppervlakkige vaatjes

De rode oppervlakkige vaatjes op uw been reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte van het toegepaste laserlicht. De lichtbundel van de laser penetreert de huid en wordt door het bloed in de vaten opgenomen. De kleur van het bloed speelt hierbij een belangrijke rol.

Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en wordt het vat vernietigd. Dit proces heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Na verloop van tijd wordt het vaatje door uw lichaam opgenomen en zal het verdwijnen.

Blauwe beenvaatjes

De Mydon laser is met name geschikt om de blauwe en paarse beenvaatjes te behandelen. Deze laser kan door haar specifieke techniek de dieper gelegen blauwe beenvaatjes goed bereiken. Daarnaast werkt de Mydon laser met een contactkoeling. Deze koeling zorgt ervoor dat een hogere energie gegeven kan worden zonder dat hierbij omliggend weefsel beschadigd raakt.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek