Spring naar inhoud

Behandeling rode en blauwe beenvaatjes

Beenadertjes zijn gesprongen vaatjes die geen functie meer hebben en soms gevoelig kunnen zijn of als storend worden ervaren. Deze kunnen zowel rood als blauw van kleur zijn. Beide kleuren kunnen wij behandelen met onze nieuwe Nd:YAG laser. De Nd:YAG laser is de gouden standaard voor het laseren van beenvaten.

De behandeling

Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine. Deze stof absorbeert het felle licht van de laser en zet het om in warmte. Door de warmte stollen de eiwitten in het bloed (coagulatie). Zo worden de bloedvaatjes afgebroken en opgelost. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld wat de huid beschermt en zorgt voor pijndemping. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de conditie van de huid en het individuele probleem. Vaak worden er meerdere behandelingen geadviseerd. De vervolgbehandeling gebeurt na 8 tot 12 weken. Garanties kunnen niet gegeven worden.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

De huid kan tijdelijk wat rood of blauw kleuren, dit trekt na verloop van tijd weg. Soms ontstaat een lichte zwelling. Deze zwelling trekt meestal binnen 2 dagen weg. Ook kunnen er in de dagen tot weken na de behandeling kleine korstjes ontstaan. Aan deze korstjes mag u niet krabben in verband met littekenvorming en infectie.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek